Heb je een hond? Dit tuinonderhoud is belangrijk

Heb je een hond? Dit tuinonderhoud is belangrijk

Als je een woning hebt met een grote tuin, dan is de kans groot dat een onderdeel van de tuin bestaat uit gras. Gras is niet weg te denken uit hedendaagse tuinen. Het goed onderhouden van een tuin is echter een kunst. Hoe houd je de tuin netjes? Het spreekwoord dat het gras groener is bij de buren komt natuurlijk ergens vandaan, en dat is niet voor niets! De kwaliteit van gras hangt heel erg af van de bodem kwaliteit en of deze van voldoende en de juiste grondstoffen is voorzien. Het is echt een vak apart om de tuin netjes te houden. Om te beginnen kun je je inlezen. Kortom, informatie vergaren wat belangrijk is om je gras mooi groen te houden. Het is echter breder dan alleen groen houden. Het is ook een kunst om onkruid tegen te gaan. Als het eenmaal in je tuin zit krijg je het er niet snel uit.

Onkruid

Er zijn verschillende soorten onkruid die veel voorkomen. Denk aan paardenbloemen en mos. Of konijnenbladen. Je ziet ze vaak verschijnen. Het goed bestrijden hiervan is essentieel als je ze niet weer terug wilt zien. Bestrijden van onkruid doe je door ze met wortel en al uit de grond te trekken. Maar voor mos gaat dit niet op. Mos overschaduwt je hele tuin en vernielt je mooie grasmat. Mos wordt veroorzaakt door een slecht gevoedde bodem en groeit tussen je gras door. Je haalt het weg door te verticuteren. Dit zorgt er ook voor dat je gras meer belucht wordt en de juiste zuurstof krijgt.

Als je een hond hebt, is het ook goed om deze uit de tuin te houden. Urine van de hond kan het gras ernstig beschadigen. Uiteraard is het formaat van de hond wel van invloed. Een kleine hond als een chihuahua laat een stuk minder urine achter dan een grote herder. Urine heeft een hoog zuurtegraad en amonia en zorgt er voor dat het gras dood gaat en geel wordt. Zaak om dit te vermijden dus! Daarnaast is het voorzien van water en frequent maaien essentieel, maar dit spreekt redelijk voor zich!