Smartphone vs. GPS horloge, wat is beter voor jouw kind?

Smartphone vs. GPS horloge, wat is beter voor jouw kind?

Als het om technologie gaat, zijn er veel keuzes te maken. Met name voor je kinderen is dit iets waar je goed over na denkt. Geef je ze de nieuwste iPhone of Android of wacht je hier nog even mee? Je houd graag een oogje in het zeil, maar dit kan ook op andere manieren, zoals met een GPS horloge kind.

In dit blog vergelijken we GPS horloges met smartphones. We zetten de functies en het gemak tegen over elkaar en onderzoeken de voor- en nadelen. Zo helpen we je de beste keuze te maken.

De voor en nadelen op een rijtje

Er zijn verschillende soorten GPS-horloges en smartphones op de markt. Wij lichten hier de belangrijkste verschillen uit. 

Allereerst de levensduur van de batterij. Een GPS-horloge heeft een betere batterijlevensduur dan een smartphone. Dit komt doordat er niet zoveel functies en apps op de achtergrond draaien bij een GPS horloge als bij een smartphone.

Daarnaast is de schermtijd van kinderen is tegenwoordig best een “issue”. Met smart phones loop je de kans dat er buitenshuis voornamelijk spelletjes worden gespeeld of filmpjes worden gekeken Met een GPS horloge beperk je dit en zal de schermtijd veel lager liggen.

De meeste GPS-horloges zijn robuust en bestand tegen vallen of nat worden. Het GPS-horloge van One2Track is speciaal ontworpen voor kinderen en kan best tegen een stootje. Een smartphone is in dit opzicht een meer fragiel voorwerp. Dit brengt voor een kind, zeker tijdens het buiten spelen, klimmen, rennen en klauteren, een hoop verantwoordelijkheid met zich mee.

Een belangrijk onderdeel is de GPS tracking. GPS-horloges zijn hierin nauwkeuriger dan smartphones. Dat GPS horloges de locatie beter bijhouden is niet gek, ze zijn immers speciaal voor dat doel ontworpen. Smartphones gebruiken een combinatie van GPS en andere signalen (zoals Wi-Fi) om je locatie te bepalen, wat soms tot onnauwkeurigheden kan leiden.

Een ander voordeel van de GPS-horloges is dat deze tegenwoordig goedkoper zijn dan veel smartphones. Zowel op gebied van de initiële kosten als de lopende kosten. Houd ook rekening met de kosten van een data-abonnement (deze zijn bij GPS horloges vaak niet nodig of veel goedkoper).

Een smartphone beschikt wel over veel meer functies. Je kunt je e-mail te controleren of foto's maken. GPS-horloges hebben niet zoveel functies als een smartphone, maar je moet je afvragen of dit nodig is voor kinderen.

Conclusie

Hoewel een smartphone ook als GPS-horloge kan worden gebruikt, is hij niet zo nauwkeurig of betrouwbaar als een echt GPS-horloge. Een GPS-horloge is speciaal gemaakt voor navigatie en tracking, terwijl een smartphone voor veel verschillende doeleinden is gemaakt. Als u een betrouwbaar apparaat nodig hebt voor navigatie en tracking, dan is een GPS-horloge de juiste keuze. Ook qua kosten en verantwoordelijkheid zouden wij een GPS horloge aanbevelen, in plaats van een dure smartphone.