Waarom kiezen voor tulpen in je tuin?

Waarom kiezen voor tulpen in je tuin?

Nederland is wereldberoemd vanwege onze molens en kaas, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze tulpen! In het voorjaar gaan er letterlijk busladingen vol met toeristen kijken naar de prachtig bloeiende tulpen in de polders van Nederland. Deze toeristen worden stuk voor stuk betoverd door de magie van onze tulpen en nemen dan ook altijd maar wat graag tulpenbollen mee naar huis. Ook voor in je eigen tuin zijn tulpen een absolute aanrader. Waarom je zou kiezen voor tulpen in je eigen tuin? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Geur

Heb je weleens aan een bos tulpen geroken? Dan zul je dit vast sensationeel hebben gevonden; tulpen geven namelijk een heerlijke geur af. Moet je jezelf voorstellen dat je je eigen tulpenveld in je tuin hebt staan en je hier gewoon af en toe een bosje vanaf kunt snijden. Je zet deze in een vaas op je keukentafel en iedere ochtend ruik je er even aan, heerlijk toch?

Kleur

Naast die heerlijke geur, zijn tulpen natuurlijk ook prachtig van kleur. Je kunt ze krijgen in de kleur oranje, geel, maar ook bijvoorbeeld in het roze. Wat is jouw lievelingskleur? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleuren door elkaar te planten in je tuin, dat maakt het een prachtig, bont geheel. Naast die heerlijke geur en prachtige kleur, staat de tulp er ook om bekend dat hij mensen blij maakt. Als het voorjaar begint en de tulpen komen uit de grond, wordt bij veel mensen het humeur ineens ook een stuk beter. Hoe dat komt? De tulp staat voor vrolijkheid, voor lente en voor nieuw levensgeluk. Dan wil jij toch ook gewoon tulpen in je tuin hebben? Tulpenbollen kopen, doe je tegenwoordig gewoon online. Heerlijk comfortabel vanaf je bank bestellen en je hebt ze snel in huis. Ideaal toch?

Veel soorten

Wist je dat er meer dan achtduizend soorten tulpen in de wereld bestaan? Genoeg om te kiezen dus! De gele tulp ‘Strong gold’ doet zijn naam eer aan; dit is de meest verkochte tulp ter wereld. Wil je gaan voor iets bijzonders? Kies dan voor pioentulpen, dit soort wordt door kwekers ook wel de ‘dubbele tulp’ genoemd, omdat ze als het ware twee keer zoveel blaadjes hebben dan de gewone tulp. Wel gaaf om iets in je tuin te hebben, wat anderen niet hebben. Voor welke tulpensoort ga jij?