5 mooie bezienswaardigheden in Andalusië

5 mooie bezienswaardigheden in Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Je hebt hier veel mooie dorpen en steden, zoals het bekende Sevilla, Marbella, Málaga, Granada en Córdoba. Hier heb je veel prachtige bouwwerken en andere bezienswaardigheden. Het zuiden van Spanje heeft namelijk een diverse en interessante geschiedenis, met invloeden van veel verschillende volkeren.

Andalusië is erg groot, waardoor je waarschijnlijk niet alles te zien krijgt. Zelfs niet als je een lange rondreis gaat maken. Wat moet je allemaal gezien hebben in Zuid-Spanje? In dit artikel lees je over de mooiste bezienswaardigheden van de regio.

Het Alcazar

In Sevilla vind je veel mooie bezienswaardigheden. Misschien wel de meest indrukwekkende, is het Real Alcazar. Dit is een groot koninklijk paleis, met enorme tuinen vol met allerlei soorten planten. Het paleis is oorspronkelijk gebouwd door de islamitische Moren, maar er zijn later ook veel christelijke aspecten toegevoegd.

De witte dorpen

Waar Andalusië ook om bekend zijn, zijn de prachtige kleine dorpjes in het binnenland. De huizen hier zijn wit, om het zonlicht te weerkaatsen. In het binnenland van Andalusië kan het namelijk enorm heet worden, zeker in de zomer. De dorpjes zijn erg gezellig om te bezoeken en liggen vaak mooi op of tegen de heuvels.

Het Alhambra

Een ander prachtig Moors paleis / fort, is het Alhambra in Granada. Het fort ligt prachtig op een heuvel tussen de bomen, waardoor je vanaf hier ook een mooi uitzicht hebt. Net als het Alcazar, heeft het Alhambra prachtige tuinen. Het Alhambra is de meest populaire bezienswaardigheid in Andalusië, dus zorg wel dat je van te voren tickets regelt. Deze zijn namelijk vaak snel uitverkocht.

El Caminito del Rey

In de buurt van Málaga vind je de wandelpaden ‘Caminito del Rey’. Tegen de wanden van de rotsen zijn hier looppaden gebouwd, met bruggen om over te steken. Deze wandelroute is zo’n 7 kilometer lang en je hebt vanaf zo hoog een prachtig uitzicht. Heb je last van hoogtevrees? Dan kun je deze route misschien beter overslaan.

De Mezquita

Dit kathedraal in Córdoba was oorspronkelijk een moskee, gebouwd door de Moren. Het gebouw heeft een unieke, mooie stijl met veel rood-gestreepte bogen. Ook dit bouwwerk heeft eromheen tuinen met mooie planten.