Anti-mors voerdosator: goed voor de boer en het melkvee

Anti-mors voerdosator: goed voor de boer en het melkvee

Als melkveehouder wilt u een bedrijf dat toekomstbestendig is. Gelukkig zijn er steeds weer nieuwe innovatieve oplossingen op de markt waarmee het werk u gemakkelijker wordt gemaakt, de dieren zich goed voelen en uw opbrengst stijgt. Koeien en geiten die het naar hun zin hebben, leveren namelijk meer melk op en leven langer. Er worden regelmatig praktische oplossingen geïntroduceerd die bijdragen aan een hogere diergezondheid en een groter arbeidsgemak. Kent u de voordelen van een anti-mors voerdosator al?

Exact doseren met een anti-mors poederdoseersysteem

U heeft vast wel eens te maken met koeien die tegen het voerstation stoten en vervolgens te veel mineraalpoeder binnenkrijgen. Dit is niet wenselijk, aangezien een overvloed aan mineralen de gezondheid van het dier kan schaden. Met een anti-mors voerdosator is dit probleem verleden tijd, aangezien u hiermee voor elke koe een kleine hoeveelheid poeder exact kunt doseren. Het uitval bakje voorkomt dat overtollig poeder op de grond terecht komt en dat uw vee een dosis binnenkrijgt die niet passend is. De dosator werkt niet alleen precies, maar ook zonder verstopping en zorgt ervoor dat de voeropname verbetert. Dit zal in eerste instantie misschien wat onwennig voelen, maar na verloop van tijd wilt u niet meer zonder. Het systeem neemt u namelijk ontzettend veel schelen!

Vloeistof toevoegen met een vloeistof doseersysteem

Ook een vloeistof doseersysteem heeft tot doel dat u een exacte hoeveelheid vloeistof kunt doseren om aan het krachtvoer toe te voegen. Het systeem bestaat uit een vloeistof pomp die automatisch en zeer precies doseert. Het toevoegen van de exacte hoeveelheid additieven zorgt ervoor dat de energiebalans van uw vee in orde blijft. Heeft u gezond vee, dan heeft u ook een gezond bedrijf. Naast het feit dat dit een stuk gezonder voor het vee is, scheelt dit u ook enorm veel tijd in het vloeistof toevoegen. Dit moest immers eerst altijd handmatig en dit wordt nu volledig uit handen genomen door het doseersysteem!

Innovatieve oplossingen voor de melkveehouderij

Een bedrijf dat vernieuwende producten voor melkveehouders ontwikkelt en wereldwijd verkoopt, is Hanskamp uit Doetinchem. Vrijwel alle medewerkers komen uit de boeren sector en ontwikkelen technische hulpmiddelen die het makkelijker maken voor de boer en het dierenwelzijn bevorderen. Met behulp van de configurator die u kunt invullen op de site van deze organisatie stelt u zelf uw eigen anti-mors voerdosator samen. De klant staat centraal voor Hanskamp en de medewerkers helpen u altijd de beste oplossing te vinden voor uw melkveebedrijf.