De Eiffeltoren in Parijs bezoeken?

De Eiffeltoren in Parijs bezoeken?

Denkt men aan Parijs dan denkt men al snel aan de vele lichtjes die de fantastische stad Parijs rijk is. Parijs wordt dan ook met een reden de stad van lichtjes genoemd. Daarnaast staat de prachtige stad ook bekend als de stad van de liefde en de plaats waar wereldberoemde monumenten als de Arco de Triomphe, de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame zich bevinden. 

Centrum Parijs

De geweldige stad Parijs ligt in de regio Île-de-France in het noorden van Frankijk, op ongeveer 4 uur rijden vanuit Amsterdam. De stad heeft ongeveer 2,2 miljoen inwoners en is gebouwd op twee eilanden, waarvan het Île de la Cité het oudste is. Door de volledige stad kom je prachtige bruggen tegen die de verschillende stadsdelen aan elkaar verbinden. Parijs biedt haar inwoners en bezoekers een rijk aan bod aan kunst, cultuur en architectuur. Ook is er een groot aanbod aan bistro’s, cafés en sfeervolle restaurants. In de stad bevinden zich wereldberoemde monumenten en kerken waarvan de Eiffeltoren de allerbekendste is. Parijs heeft genoeg te bieden, van de Eiffeltoren tot aan de Arc de Triomphe en van bezienswaardigheden als de catacombes tot het Louvre museum.

Eiffeltoren Tickets

Zoals gezegd is de Eiffeltoren het bekendste bouwwerk en monument van Parijs. Door velen wordt de Eiffeltoren dan ook gezien als het symbool van de stad. Met een hoogte van 317 meter is de Eiffeltoren in de stad overal zichtbaar en dient hierdoor als een belangrijk herkenningspunt. De Eiffeltoren staat aan het Champs de Mars in arrondissement zeven, aan de linkeroever van de Seine. Vanwege de grote populariteit onder toeristen is de Eiffeltoren een druk bezocht monument. Jaarlijks ‘beklimmen’ ruim 6 miljoen mensen de Eiffeltoren. Eiffeltoren tickets zijn dan ook gewild en daardoor staan er regelmatig lange wachtrijen voor de kassa’s van het imposante monument. Het kan tijd en met name wachttijd besparen door Eiffeltoren tickets vooraf online te bestellen/kopen. Online is er een groot aanbod aan Eiffeltoren tickets. Zo zijn er entree tickets die toegang geven tot en met verdieping twee. Ook zijn er entree tickets die verdieping geven tot en met verdieping drie en er zijn ook tickets voor een bezoek aan de Eiffeltoren met een gids. Tot slot zijn er ook combinatie Eiffeltoren tickets beschikbaar, zodat men naast een bezoek aan de Eiffeltoren ook een heerlijke boottocht over de Seine kan maken.