Dementie? Deze hulpmiddelen bieden een helpende hand!

Dementie? Deze hulpmiddelen bieden een helpende hand!

Dementie is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Het is een neurodegeneratieve ziekte die steeds meer mensen treft. Hoewel er nog geen oplossing is voor de ziekte, is het belangrijk om goede zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie. Ook hulpmiddelen kunnen hierbij van grote waarde zijn. Welke hulpmiddelen hierbij het beste helpen? Dat lees je hieronder!

Wat is dementie?

De symptomen van dementie kunnen variëren van gedrags- en persoonlijkheidsveranderingen tot geheugenverlies. De ziekte kan ook leiden tot problemen met taal, cognitie en zelfzorg. Dit betekent dat mensen met dementie veel steun en zorg nodig hebben. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om mensen met dementie te ondersteunen. Er kan bijvoorbeeld hulp geboden worden bij het dagelijkse leven, zoals boodschappen doen, kleding aantrekken en door te zorgen voor een goede dagindeling. Er bestaan ook verschillende therapeutische programma's die de cognitieve en sociale vaardigheden van mensen met dementie kunnen helpen verbeteren. Als iemand met dementie graag op zichzelf wil blijven wonen, is dit tot bepaalde hoogte, prima mogelijk. Zeker als je hierbij investeert in een aantal handige hulpmiddelen.

Hoe kies je de juiste hulpmiddelen voor ouderen?

Voordat je begint met het zoeken naar hulpmiddelen voor ouderen, is het belangrijk om te begrijpen wat er precies nodig is. Het is essentieel om eerst te beoordelen wat voor type hulpmiddelen nodig zijn, afhankelijk van de behoeften van de oudere. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een rollator, waarmee iemand zich goed zelfstandig kan verplaatsen. Een ander handig hulpmiddel is een noodknop voor ouderen. Hierbij hoeft iemand alleen maar op deze knop te drukken en hulp is al onderweg. Je kunt hierbij zelf instellen wie er als eerste wordt gealarmeerd. Zo’n knop is ideaal voor degene die hulp behoeft, maar ook zeker voor degene die deze hulp biedt. Dan weet je zeker dat als er iets is, je altijd snel wordt gealarmeerd! Noodknop ouderen bestellen? Dat doe je natuurlijk gewoon online. Overigens kun je deze noodknop online ook vinden onder de naam SOS knop ouderen. Als je dit hulpmiddel online bestelt, heb je het in een paar minuten geregeld en ook nog eens snel in huis. Dat geeft straks een veilig gevoel als deze knop gebruikt kan worden. Heerlijk toch?