Deze haarverzorging heb je nodig voor gezonde lokken

Deze haarverzorging heb je nodig voor gezonde lokken

Wil jij graag gezonde lokken? En ziet je haar er nu vooral dof of droog uit? Dat kan zo zijn redenen hebben! Een ongezonde haarbos is vaak het resultaat van goedkope producten gebruiken, veel hittestyling tools gebruiken en te weinig je haar hydrateren. Goedkope producten bevatten vaak ingrediënten die echt niet goed zijn voor je haar. Veel hittestyling tools drogen je haren uit zodat het gaat breken. En te weinig hydratatie zorgt ook voor droge lokken. In dit artikel leggen we je uit welke haarverzorging dan wel goed voor je is!

Shampoo zonder siliconen

In de supermarkt en in de drogisterij kun je veel goedkope shampoos kopen. Maar deze zijn lang niet allemaal goed voor je haar! De meeste shampoos bevatten namelijk siliconen. En van onoplosbare siliconen is bekend dat zij je haar verzwaren. Grote kans dat de natuurlijke krul die je vroeger wel had, nu dus niet meer tevoorschijn komt. Of je steile haar er maak zwakjes bij hangt. Siliconen vormen een laagje over je haar heen. Vaak ziet dit er wel gezond uit, maar is het alles behalve dat. Onder dit laagje is je haar nog steeds droog. Ga op zoek naar een goede shampoo zonder siliconen. Deze bevatten vaak goede, verzorgende ingrediënten die geen laagje om je haar heen vormen. 

Shampoo zonder sulfaten en parabenen

In goedkope shampoos worden ook vaak sulfaten en parabenen verwerkt. Sulfaten worden gebruikt om je haar te reinigen. Maar te agressieve sulfaten verwijderen ook de natuurlijke oliën uit je haar. Hiervoor wordt je haar heel erg droog. Agressieve sulfaten zijn er voor gemaakt om siliconen te verwijderen uit je haar. Maar zó agressief hoeft dat ook weer niet! En als je toch een shampoo zonder siliconen gebruikt, kun je dan ook beter een shampoo zonder sulfaten en parabenen gebruiken. Van parabenen is bekend dat zij hormoonverstorend kunnen zijn. Daarom is het ook maar beter om deze te vermijden. Een shampoo zonder sulfaten gebruikt een ander, mild reinigingsmiddel waardoor je haar wel goed schoon wordt, maar de natuurlijke oliën blijven zitten. 

Geen hittestyling meer

Nu je goede haarverzorgingsproducten gebruikt, is het tijd om minder hitte te gebruiken om je haar mee te stylen. Zeg maar dag tegen die traditionele stijltang of krultang! Gebruik in plaats daarvan tools die geen hitte nodig hebben. Zoals een heatless curls set. Dit draai je 's nachts in je haar, laat je de hele nacht zitten, zodat je de volgende dag wakker kunt worden met hele mooie krullen in je haar! Zonder dat daar hitte bij is gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om vaker je stijltang of krultang te laten liggen en je natuurlijke haarbos te omarmen. Hittestyling is écht niet goed voor je haar!