Deze themafeesten worden steeds populairder in Nederland

Deze themafeesten worden steeds populairder in Nederland

Feesten zijn altijd populair geweest in Nederland, maar de laatste jaren worden er steeds meer themafeesten georganiseerd. Waarschijnlijk komt dit doordat iedereen steeds creatiever wordt en er steeds meer mogelijkheden zijn om een leuk feest te organiseren. Er zijn verschillende soorten themafeesten. In dit artikel besteden we aandacht aan de volgende drie: Halloween, Oktoberfest, & Gay Pride. Hoe zijn ze ontstaan en waarom zijn ze zo populair?

Halloween

Halloween is een Amerikaanse feestdag die op 31 oktober wordt gevierd. Het is een avond waarop kinderen verkleed rondgaan en snoepjes aanvragen bij de buren. Halloween is ontstaan uit het Celtische feest Samhain. Dit was een feest waarbij de overgang van de herfst naar de winter werd gevierd. Het was een tijd waarin veel mensen stierven en er werd geloofd dat de geesten van de overledenen op die avond rondgingen. Daarom werden er speciale voorzorgsmaatregelen getroffen om de geesten weg te houden. Tegenwoordig is Halloween een commercieel feest dat vooral in Amerika wordt gevierd. In Nederland is het wordt het steeds populairder, dit komt door de toenemende Amerikaanse invloed, door de Nederlandse jongeren die dit o.a. in veel Amerika televisieseries en programma's terug zien.

Oktoberfest

Oktoberfest is een Duits bierfestival dat elk jaar in september/oktober plaatsvindt in M├╝nchen. Het festival duurt twee weken en in die tijd wordt e ongeveer zes miljoen liter bier gedronken. Oktoberfest is ontstaan toen koning Ludwig I van Bavaria in 1811 in oktober trouwde met prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Er werd een groot feest gegeven en iedereen was welkom. Het bleek zo'n succes te zijn dat het elk jaar werd herhaald. Tegenwoordig is Oktoberfest een van de grootste volksfeesten ter wereld en trekt het jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers. In Nederland wordt Oktoberfest steeds populairder. Veel mensen gaan een dagje richting Duitsland om mee te genieten op dit feest.

Pride Amsterdam

De pride is een enorme Gay Parade die jaarlijks in Amsterdam gehouden wordt. De pride is een feest waarbij iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of gender, welkom is om mee te vieren. Veel mensen zijn gekleed in Pride kleding. Het doel van de pride is om homoseksualiteit en transgenderisme normaler te maken in de maatschappij en om aandacht te vestigen op de problemen die homoseksuelen en transgenders nog dagelijks ondervinden. In Nederland wordt de Pride steeds populairder. Dit komt mede door het feit dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de problemen van homoseksuelen en transgenders in de maatschappij.

Het is duidelijk dat themafeesten steeds populairder worden in Nederland. Ga je een feest bezoeken? Dan adviseren wij altijd om eens te gaan kijken bij een leuke carnavalswinkel, of bijvoorbeeld Oeteldonkstijl om bijpassende kleding te kopen. Zo weet je zeker dat je er goed tussen past.