Dit is hoe jij je tuin wind proof kunt maken

Dit is hoe jij je tuin wind proof kunt maken

In het onvoorspelbare klimaat in Nederland hebben we alle weersomstandigheden al eens meegemaakt. Van hittegolven in de zomer tot vrieskou in de winter. De maanden van de tussenseizoenen worden gekenmerkt door veel wind. Voor dit laatste is er gelukkig een oplossing: een windscherm om je tuin windvrij te maken. Hierdoor zit jij lekker uit de wind op je terras en bescherm je ook nog eens de planten en andere voorwerpen die je in je tuin hebt staan. Bij ZONZ Sunsails zijn er een tweetal typen windbescherming: een windscherm en een winddoek. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen deze twee, wat de voordelen zijn en waar je op kunt letten bij de aanschaf. 

Welke typen windbescherming zijn er?

Een koude tochtwind op je terras kan flink roet in het eten gooien wanneer je buiten wilt genieten. Bij ZONZ bieden we twee oplossingen waardoor je de wind snel kunt blokkeren:

Winddoek

Een winddoek is een type windbescherming die je met gemak overal kunt ophangen. Ze worden geleverd op maat. Het voordeel hiervan is dat je het winddoek volledig naar eigen smaak kunt bestellen. Dit houdt in dat je jouw wensen door kunt geven als het gaat om de afmeting, het materiaal, de kleur en ook de vorm. Qua vorm kun je kiezen uit een rechthoek winddoek, een driehoek en een ongelijkzijdige driehoek. 

Oprolbaar windscherm

Oprolbare windschermen zijn dé oplossing voor iedereen die het scherm niet continue in het zicht wil hebben. Dit kan dankzij de cassette die wordt meegeleverd. Dit type windscherm kan zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden aan bijvoorbeeld je veranda. Maak je even geen gebruik van het scherm? Dan rol je deze met gemak weer op. Dit is een groot voordeel, omdat je zo op de mooie dagen niet tegen een windscherm aan zit te kijken.

Welke voordelen heeft een winddoek nog meer?

Omdat er tegenwoordig veel huizen gebouwd worden, zien we ook dat de tuinen kleiner worden en dat je van alle kanten inkijk hebt. Hier komt de veelzijdige functie van een winddoek van pas. Zowel de maatwerk winddoeken als de oprolbare windschermen hebben als voordeel dat je er niet goed doorheen kunt kijken. Om deze reden worden ze ook wel privacy doeken genoemd en gebruikt om tuinen of een balkon af te schermen. Voor wie de doeken om deze reden wilt gaan gebruiken, adviseren we een donkere kleur te kiezen. 

Waar kun je op letten bij de aanschaf van een winddoek?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen, is waar je het winddoek wilt bevestigen. Een maatwerk winddoek kan bijvoorbeeld vastgemaakt worden aan het hekwerk van je balkon of gespannen worden naast je terras. Dit doe je doormiddel van spanelastieken of door het gebruik van een koord. Een oprolbaar windscherm verleent zich perfect voor het bevestigen tussen een veranda of een pergola. Ons advies vanuit ZONZ is om te kiezen voor een lucht- en waterdoorlatend doek. Dit omdat een waterdicht doek bol gaat staan door de wind. De kleine gaatjes in het doek zorgen ervoor dat de wind voldoende wordt tegengehouden.