Dubai, is dit echt zo leuk? Ik teste het uit!

Dubai, is dit echt zo leuk? Ik teste het uit!

Dubai is een stad die bekend staat om zijn extravagantie en luxe. Het is een plaats waar mensen naartoe gaan om plezier te maken en te ontsnappen aan het alledaagse. Ik besloot dit voor mezelf uit te testen en te zien of Dubai echt zo geweldig is als iedereen zegt dat het is. Wat blijkt: het is nog beter! Hier zijn enkele van de dingen waar ik het meest van genoot tijdens mijn verblijf in Dubai. Dubai all inclusive deals moeten zeker overwogen worden!

De leuke dingen

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die bekend staat om luxe winkelen, ultramoderne architectuur en een bruisend nachtleven. De Burj Khalifa, een 830 m hoge toren, domineert de met wolkenkrabbers gevulde skyline. Aan zijn voet ligt de Dubai Fontein, met op muziek gechoreografeerde stralen en lichten. Op kunstmatige eilanden vlak voor de kust ligt Atlantis, The Palm, een resort met water- en zeedierenparken. In Dubai zijn ook talrijke woestijnsafari's, golfbanen en themaparken.

Wat het nachtleven betreft, heeft Dubai voor elk wat wils. Van luxueuze cocktailbars en lounges op het dak tot bruisende nachtclubs, er is geen tekort aan plaatsen om van een avondje uit in de stad te genieten. En als je op zoek bent naar een meer ontspannen ervaring, kun je ook kiezen uit vele pubs, cafés en restaurants. Beste Dubai all inclusive vakanties kan dat mogelijk maken.

Het eten

Dubai is een paradijs voor fijnproevers, met keukens uit de hele wereld die in de restaurants vertegenwoordigd zijn. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden als je in Dubai uit eten gaat. Ten eerste is het belangrijk te weten dat alcohol alleen geserveerd wordt in restaurants en bars met vergunning.

Ten tweede zijn varkensvlees en varkensvleesproducten niet overal verkrijgbaar, vanwege de grote moslimbevolking van de stad. Tenslotte wordt het als onbeleefd beschouwd om in het openbaar met je handen te eten, dus gebruik zeker keukengerei als je uit eten gaat. Met deze tips in het achterhoofd zul je zeker genieten van Dubai's verbazingwekkende eetcultuur.

De Cultuur

Dubai is vaak bekend om zijn luxe resorts en winkelcentra, maar er is veel meer in deze stad dan alleen weelde. Dubai is een smeltkroes van culturen, met mensen uit de hele wereld die in deze kosmopolitische stad komen wonen en werken. Daardoor heeft Dubai een gevarieerde en levendige cultuur, die tot uiting komt in het eten, de kunst, de muziek en de architectuur. 

Van de traditionele Emirati keuken tot de nieuwste internationale trends, er is in Dubai voor elk wat wils. De stad herbergt ook een aantal kunstgalerijen en musea, en is tevens de thuisbasis van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Met zoveel te zien en te doen is het geen wonder dat Dubai één van de populairste toeristische bestemmingen in de wereld is.