Een kindvriendelijk thuis? Kies voor shutters als raambekleding!

Een kindvriendelijk thuis? Kies voor shutters als raambekleding!

Als ouder is de veiligheid van je kinderen een topprioriteit. Dit geldt ook voor de inrichting van je huis. Raambekleding kan hierbij een belangrijke rol spelen. Shutters zijn een uitstekende optie als het gaat om kindvriendelijke raambekleding. In dit blog bespreken we waarom shutters een veilige keuze zijn voor gezinnen met kinderen.

1. Geen loshangende koorden

Veel traditionele raambekleding, zoals gordijnen en jaloezieën, hebben loshangende koorden waaraan kinderen zich kunnen bezeren of verstrikken. Shutters hebben geen loshangende koorden en zijn daardoor een veilige optie voor gezinnen met jonge kinderen. Dit vermindert het risico op ongelukken aanzienlijk.

2. Geen gevaarlijke stoffen

Sommige raambekleding kan gemaakt zijn van stoffen die schadelijk zijn voor kinderen, zoals giftige verf of materialen die schadelijke dampen uitstoten. Shutters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor kinderen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

3. Eenvoudig te bedienen

Shutters zijn eenvoudig te bedienen. Ze hebben geen ingewikkelde bedieningssystemen, zoals koorden, kettingen of touwtjes. In plaats daarvan hebben ze eenvoudige, veilige bedieningsmechanismen zoals draaiknoppen of een simpele greep aan de zijkant. Dit maakt het gemakkelijk voor kinderen om ze zelf te bedienen en vermindert het risico op ongelukken.

4. Stevig en duurzaam

Shutters zijn stevig en duurzaam. Ze zijn bestand tegen de druk en het spel van kinderen en kunnen tegen een stootje. Dit vermindert het risico op beschadiging of breuk, wat kan leiden tot scherpe randen of losse delen die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen.

5. Veiligheidscertificaten

Veel shutters worden geleverd met veiligheidscertificaten die aantonen dat ze getest zijn op veiligheid voor kinderen. Deze certificaten zijn een goede indicator van de veiligheid van de shutters. Het is daarom altijd verstandig om te controleren of de shutters die je koopt een veiligheidscertificaat hebben.

Shutters zijn een veilige en praktische keuze voor gezinnen met kinderen. Ze hebben geen gevaarlijke koorden, zijn gemaakt van veilige materialen en hebben eenvoudige bedieningsmechanismen. Bovendien zijn ze stevig en duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen de druk en het spel van kinderen. Shutters prijzen we daarom erg aan bij woningen met jonge gezinnen. Bij het kiezen van raambekleding voor je huis is het belangrijk om de veiligheid van je kinderen altijd voorop te stellen. Met shutters kun je er zeker van zijn dat je een veilige en stijlvolle optie kiest voor je gezin.