Hoe bespaar je energie thuis?

Hoe bespaar je energie thuis?

Wil je energie besparen in huis? Dat is een goed idee, want energie kost veel geld. In dit artikel leggen we uit hoe je thuis energie kunt besparen en laten we zien welke maatregelen het meest effectief zijn.

Energie besparen in huis

Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Dit is een belangrijke broeikasgas dat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder hebben drie manieren voor je, waar je vandaag nog mee kunt beginnen!

Energiezuinige verlichting

Wanneer je verlichting gebruikt, zorg er dan voor dat deze zo energiezuinig mogelijk is. Zo bespaar je niet alleen op de energierekening, maat ook draag je bij aan het besparen van het milieu. Er zijn verschillende soorten energiezuinige verlichting die je kunt gebruiken in huis, zoals LED-lampen en spaarlampen. Naast energiezuinige verlichting, doe je er ook goed aan om kritisch te kijken naar hoe vaak je verlichting aan hebt staan. Heb je eigenlijk 'altijd' het licht in de garage aanstaan? Als je boodschappen gaat doen, laat je dan ook altijd het licht branden? Omdat het toch maar voor een uurtje is? Je zult nog verbaasd zijn, hoeveel energie je kunt besparen door al deze 'uurtjes' het licht uit te schakelen. Bespreek dit ook met je andere gezinsleden, als je dit gezamenlijk verandert, kun je pas echt veel bereiken!

Energiezuinige apparaten

Heb je nu een aantal apparaten in huis die al wat verouderd zijn? Waarvan je weet dat ze veel energie verbruiken? Vervang deze vandaag nog voor energiezuinige apparaten. Hiermee weet je zeker dat je een stuk minder energie gaat verbruiken en je vanaf vandaag al minder energiekosten hebt. Loop je apparaten stuk voor stuk na en je zult verbaasd zijn hoeveel winst je hierop kunt halen!

Elektrisch droogrek

Een prima idee om energie te besparen, is het aanschaffen van een elektrisch droogrek. Als je het energieverbruik van dit droogrek vergelijkt met een droger, ben je met dit rek veel voordeliger uit. En het bespaart je niet alleen heel veel stroom, ook in aanschaf is dit droogrek een stuk voordeliger. Je doet er ook nog eens het milieu een plezier mee, want je verbruikt veel minder energie!