Hoe richt je een kleine studentenkamer in?

Hoe richt je een kleine studentenkamer in?

Op kamers gaan: daar hoort het inrichten van een studentenkamer bij! Hoewel op kamers gaan vaak heel leuk is, is het inrichten van een kleine kamer vaak wel een struggle. Veel kamers zijn namelijk aardig krap waardoor niet al jouw favoriete items mee kunnen. Hoe kun je er voor zorgen dat je jouw kamer zo efficiënt, ruimtelijk en gezellig in kan richten? In deze blog behandelen we de belangrijkste tips zodat jij in een mum van tijd een gezellige kamer hebt gecreëerd!

Alternatief bed

Een bed neemt veel ruimte in beslag. Daarom scheelt het veel ruimte wanneer je kiest voor een hoogslaper of een uitschuifbaar bed. Niet voor niets zijn deze populair bij studenten! Er is een groot aanbod aan deze bedden; zowel nieuw als tweedehands. Onder een hoogslaper kun je makkelijk nog een bank of bureau neerzetten. Ook is een hoogslaper een handige constructie om dingen aan op te hangen of aan vast te maken.

Zoveel mogelijk op bergen

Veel losse spullen zorgen er in een kleine kamer al snel voor dat het nog kleiner en rommeliger oogt. Kies daarom voor zoveel mogelijk opbergsystemen. Dit kan door gebruik te maken van afgesloten bakken of dozen of je kunt kiezen voor een (extra) kast. Door zo veel mogelijk op te bergen, krijg je een ruimtelijk gevoel en ben je ook minder snel dingen kwijt. Wanneer jouw kamer een inbouwkast heeft: maak hier dan zo veel mogelijk gebruik van!

Inklapbare meubels

Naast een bed dat praktisch is voor een kleine ruimte, kun je ook kiezen voor meubels die gemakkelijk in te klappen zijn. Deze producten klap je gemakkelijk in wanneer je ze niet meer nodig hebt. Er zijn klapstoelen maar er zijn ook veel tafels te koop die eenvoudig in te klappen of te verlengen of in te korten zijn. Deze berg je dus snel en efficiënt op waardoor je jouw ruimte optimaal kan benutten.

Efficiënte verlichting

Een hanglamp zoals een kroonluchter is natuurlijk een esthetisch mooie optie maar kost wel veel ruimte. Daarnaast heeft het ook effect op het optisch ruimtelijke effect. Door te kiezen voor lampen die meer onderdeel zijn van het plafond, heb je hier minder last van. Een voorbeeld hiervan is een plafonniere, een led paneel of een led downlight. Deze laatst optie verspreidt het licht op een brede en goede manier en is niet zo aanwezig. Daarnaast kun je deze lamp gemakkelijk uitbreiden met nog een aantal andere led downlights. Hierdoor creëer je een mooi verlichte kamer zonder dat dit teveel ruimte inneemt! Naast dit type verlichting zijn er ook andere soorten led verlichting die klein zijn maar wel een groots licht effect hebben. Nog een voordeel van led verlichting: het kost minder stroom en ze gaan lang mee!