Hoe weet ik welke maat riem ik moet hebben?

Hoe weet ik welke maat riem ik moet hebben?

Een riem kopen is niet iets wat je wekelijks doet. Tenminste ik niet, of je moet een riemen tic hebben dan is het natuurlijk wat anders. Toch is het heel belangrijk wanneer je een riem nodig hebt dat je ook de juiste maat neemt. Maar hoe bepaal je nu de juiste maat?

Welke riemmaat heb ik nodig?

Om de juist maat riem te bepalen is het eigenlijk heel erg simpel. Ze zeggen wel eens meten is weten dan dat is bij het kopen van een riem zeer zeker het geval. Je kunt het beste meten met je kleding nog aan zodat je wat ruimte hebt. Een riem die te strak zit is namelijk helemaal niet goed en die zit ook niet fijn. Er is geen verschil in riemmaten voor dames en voor heren. Meestal gaan ze per broeksmaat en per aantal centimeters. 

De herenriemen

Broekmaat XS - Dan heb je een riem nodig die 80 centimeter lang is. Wanneer je gaat meten zit je omtrek tussen de 82 en de 87 centimeter.

Broekmaat S - Dan heb je een riem nodig die 85 centimeter lang is. Wanneer je gaat meten zit je omtrek tussen de 87 en 92 centimeter.

Broekmaat M – Dan heb je een riem nodig die 90 centimeter lang is. Wanneer je gaat meten zit je omtrek tussen de 92 en 97 centimeter.

Zoals je ziet zit er een trappetje in het meten. Elke maat broek is eigenlijk 5 centimeter verschil. Zo kun je het dus makkelijk ook zelf doortellen. Elke maat groter is dus 5 centimeter langer aan riem. Er zijn riemen die zelfs gaan tot 200 centimeter lang. Je kunt dus gerust zeggen dat er voor iedereen wel een is.

De damesriemen

Bij de damesriemen zit het eigenlijk hetzelfde. Je kunt dus zowel voor dames als voor heren dezelfde maat aanhouden wat riem betreft.

De kinderriemen

Voor kinderriemen gaat het vaak op leeftijd. Bij een leeftijd van 4-7 jaar wordt vaak een riem aanbevolen van 55 centimeter, bij 7-10 jaar van 65 centimeter en bij 11-13 jaar een van 75 centimeter.