Hoeveel subsidie voor kozijnen kan jij in 2024 krijgen?

Hoeveel subsidie voor kozijnen kan jij in 2024 krijgen?

Kunststof kozijnen zijn een zeer populaire keuze voor woningverbetering dankzij hun duurzaamheid, isolerende eigenschappen en lage onderhoudskosten. In 2024 zijn er diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar om de overstap naar kunststof kozijnen financieel aantrekkelijker te maken. Dit artikel biedt een gedetailleerd overzicht van de beschikbare subsidies, de voorwaarden en hoe je deze kunt aanvragen.

Wat is de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen?

De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een regeling van de overheid die eigenaren van woningen ondersteunt bij verduurzaming maatregelen. Sinds 2023 kun je deze subsidie kozijnen al aanvragen bij één maatregel, waar voorheen minimaal twee maatregelen nodig waren.

Voorwaarden voor de ISDE-subsidie 2024 bij kunststof kozijnen

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen, moet je woning aan bepaalde voorwaarden voldoen:

- De woning moet eigendom en hoofdverblijf zijn.

- Je hebt 24 maanden na uitvoering van de maatregel de tijd om de subsidieaanvraag in te dienen.

- De isolerende kozijnen moeten een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m²K hebben.

- Het aantal te vervangen vierkante meters glas moet minimaal 8 m² zijn, met een maximum van 45 m² waarvoor subsidie wordt gegeven.

Subsidiebedragen voor kunststof kozijnen in 2024

De hoogte van de ISDE-subsidie is afhankelijk van het type isolatieglas dat je kiest:

HR++ glas: €23 per m²

Tripleglas: €65,50 per m²

Deze bedragen zijn lager dan in voorgaande jaren, maar gelden al bij één enkele duurzaamheidsmaatregel. De subsidiebedragen kunnen verdubbeld worden als je naast het isolerend glas ook een andere duurzaamheidsmaatregel doorvoert, zoals een warmtepomp of zonneboiler. Dus het zou interessant kunnen zijn om dat te overwegen, alhoewel je dan natuurlijk ook meer uit moet geven.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Het aanvragen van de ISDE-subsidie verloopt via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kun je ook gebruikmaken van de rekentool om een indicatie te krijgen van de te ontvangen subsidie. Het is belangrijk om de aanvraag zorgvuldig in te vullen en alle benodigde documenten, zoals facturen en bewijs van uitvoering, bij te voegen. In sommige gevallen kan de leverancier helpen bij de aanvraag van de subsidie voor kunststof kozijnen, alhoewel dit per leverancier zal verschillen. Informeer bij jouw kunststof kozijnen leverancier.

Subsidie voor verenigingen van eigenaren en woningcorporaties

Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en woningcorporaties kunnen gebruikmaken van subsidies voor verduurzamingsmaatregelen. Naast de ISDE is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en het Nationaal Warmtefonds biedt laagrentende leningen aan voor dergelijke projecten.

Conclusie

De subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 biedt een uitstekende mogelijkheid om je woning te verduurzamen en tegelijkertijd kosten te besparen. Door gebruik te maken van de ISDE-subsidie kun je de investering in nieuwe kozijnen aantrekkelijker maken. Bezoek de RVO-website voor meer informatie en zorg ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet om optimaal te profiteren van deze financiële ondersteuning.