Is Mogán op Gran Canaria de moeite waard om te bezoeken?

Is Mogán op Gran Canaria de moeite waard om te bezoeken?

Het bergdorpje Mogán ligt op 250m hoogte in de vruchtbare Barranco de Mogán in het zuidwesten van Gran Canaria. Tijdens een vakantie naar Gran Canaria is het leuk om dit dorpje even aan te gaan. Hieronder ontdek je waarom Mogán de moeite waard is om te bezoeken. Ook vertel ik je over de 2 grootste bezienswaardigeden Mogán. Dit is alleen waard om te bezoeken als je even iets anders wil dan allaan maar op het zandstrand te liggen of een drukke winkelstraat te pakken. Het dorpje ligt dus in het zuiden van het eiland. De volgende dorpjes zul je ook tegenkomen, maar zijn minder waard om te bezoeken: Los Navarros. El Sau, Lomo en Taurito.

Fruit van Mogán

De tomaten- en bananenplantages in het ravijn worden bevloeid met water uit de stuwmeren van het achterliggende berglandlandschap. In het dal worden ook ander (sub)tropisch fruit verbouwd zoals sinaasappels.

Bezienswaardigheden Mogán

Het authentiek Canarische dorp met witte huisjes, heeft twee bezienswaardigheden: de kerk van San Antonio de Padua en de Molino Quemado.

De kerk, die stamt uit de 19e eeuw ligt in de oude dorpskern en heeft een mooi vakwerk plafond en de windmolen Molino Quemmado.

Je vindt de molen als je dorp binnen rijdt vanaf de kust. De regio Mogán heeft ook een haven in het 12km verderop gelegen Puerto de Mogán.

Dit oorspronkelijke vissersdorp is uitgegroeid tot een stijlvolle toeristische attractie met mooie kleinschalige kleurrijke appartementen aan een prachtige jachthaven met een gezellige sfeer.

Fuente de los Azulejos

Als je vanuit Mogán de weg volgt richting La Aldea (de San Nicolas) dan kom je naast de weg een blauwgroene rotsformatie tegen. Die, als je goed rondkijkt in de omgeving, je op meerdere plekken waar blauwgroene banden afsteken tegen de bruine rotswanden. Langs de weg zijn verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren.

Je vindt er ook terrasjes en prima plekjes om even te pauzeren als je op weg bent naar bijvoorbeeld het Cactualdea Park, La Aldea of naar een van de verlaten strandjes zoals Playa de Veneguera of Playa de Güigüi. Gran Canaria is een geweldig eiland om een heerlijke vakantie te vieren. Het gaat niet om de centen, maar om de momenten!