Leuke bestemmingen voor een stedentrip deze zomer

Leuke bestemmingen voor een stedentrip deze zomer

Ben je op zoek naar een stedentrip deze zomer? Er zijn heel wat leuke bestemmingen waar je heerlijk kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Zo is Parijs altijd een goede keuze, maar ook Barcelona en Rome worden vaak genoemd als fantastische bestemmingen voor een stedentrip. Wij geven je hieronder een overzicht van 10 leuke bestemmingen voor een stedentrip deze zomer.

Sevilla

De Spaanse stad Sevilla is een populaire bestemming onder toeristen. Dit komt vooral door de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zoals de Kathedraal van Sevilla en het Alcázar-kasteel. Daarnaast is Sevilla ook een heerlijke stad om te shoppen en te genieten van de lekkere Spaanse keuken.

Parijs

Parijs is natuurlijk altijd een goede keuze voor een stedentrip. In deze prachtige stad kun je genieten van alles wat Parijs te bieden heeft, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en natuurlijk de vele mooie winkels. Ook is Parijs een perfecte stad om lekker te gaan eten en drinken.

Barcelona

Barcelona is misschien wel de meest populaire stedentripbestemming van Europa. Barcelona heeft een bijzondere architectuur, met mooie gebouwen waaronder de Sagrada Familia en het Park Güell. Daarnaast is Barcelona ook een heerlijke stad om te shoppen en lekker te eten.

Rome

De hoofdstad van Italië is misschien wel de meest bijzondere stad van Europa. Dit komt vooral door de prachtige bezienswaardigheden uit de oudheid en de middeleeuwen, die allemaal erg goed bewaard zijn gebleven. Daarnaast is Rome ook een heerlijke stad om te eten, drinken en shoppen.

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een populaire bestemming onder stedentrippers. Heb jij interesse in geschiedenis? Dan is deze stad zeker een leuke bestemming. In Berlijn kun je namelijk alles over de tweede wereldoorlog leren, maar er is ook genoeg te doen voor mensen die minder interesse hebben in geschiedenis.

Praag

Het prachtige Praag is de hoofdstad van Tsjechië en een hele populaire stedentripbestemming. Dit komt vooral door het mooie historische centrum, met prachtige gebouwen waaronder de Praagse Burcht. Ook is Praag een heerlijke stad om te shoppen en lekker te eten.

Milaan

Milaan is de hoofdstad van Italië en een populaire bestemming onder stedentrippers. Dit komt vooral door de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zoals de Duomo, het San Marco-plein en natuurlijk de vele mooie winkels. Milaan is een moderne stad, waar je vooral goed terecht kunt voor shoppen. Ook is Milaan een perfecte stad om lekker te gaan eten.