Natte schoenen? Zo kun je jouw schoenen gemakkelijk drogen

Natte schoenen? Zo kun je jouw schoenen gemakkelijk drogen

De herfst is alweer begonnen en dat betekent lagere temperaturen en veel regen. Natte schoenen in huis kunnen zorgen voor veel ongemak. Door natte schoenen kan de vloer beschadigen en gevaar voor uitglijden ontstaan. Ook kan vocht vuil aantrekken, waardoor je huis sneller vies wordt. Veel mensen kiezen er daarom voor om schoenen bij de deur uit te doen. Maak je de schoenen liever meteen droog als je thuiskomt? Dan kun je dit op een paar manieren doen. In dit artikel lees je de makkelijkste manieren om je schoenen te drogen.

Het huis droog houden

Natte schoenen zijn nooit fijn. Niet alleen zorgt het voor een nare geur in huis, vieze vloeren en schoenen, het duurt ook even voordat je de schoenen weer droog aan kunt trekken. Vochtige plekken trekken ook veel bacteriën aan. Om in ieder geval het huis droog te houden, kun je het beste kiezen voor een droogloopmat op maat. Als je kiest voor een droogloopmat heb je een goede deurmat, speciaal gemaakt om vocht op te nemen.

Schoenen droog maken

Een manier om je schoenen te drogen is ze vol te stoppen met krantenpapier of handdoeken. Dit zal het vocht uit je schoenen absorberen. Je zult de kranten dan wel om het uur moeten vervangen. Je kunt je schoenen ook op een radiator of voor een ventilator zetten. Dit helpt de lucht te circuleren en versnelt het droogproces. Een andere manier om je schoenen te drogen is ze te vullen met rijst. Rijst absorbeert vocht, maar het duurt een stuk langer om op deze manier je schoenen te drogen. Het kan wel een oplossing zijn voor duurdere, kwetsbare schoenen zoals pumps of laarzen.

Je schoenen in de droger stoppen is ook een optie, maar dit kun je niet doen bij schoenen van alle materialen. Leren schoenen moet je bijvoorbeeld nooit op deze manier drogen, maar bij de meeste sneakers kan dit wel. Zorg daarom dat je altijd goed kijkt of dit een optie is voor jouw schoenen. Schijnt de zon buiten weer? Dan kun je de schoenen ook even in de tuin zetten. Uiteraard moet je dan wel even het weerbericht checken of het gaat regenen.