Typecursus voor je kind? Hier moet je op letten!

Typecursus voor je kind? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar een typecursus voor je kind, dan heb je tegenwoordig de keuze uit een prachtig aanbod aan online typecursussen. Zat je vroeger nog saai in een klas eindeloos woordjes en zinnetjes te herhalen op een typemachine, tegenwoordig zit een kind in een realistische game vol avontuur achter een computer en heeft het eigenlijk niet door dat het met een typecursus bezig is.

Waarom een typecursus voor je kind

In het digitale tijdperk waarin we nu leven is het voor een kind belangrijker dan ooit om goed en blind te leren typen. In de eerste plaatst levert het op school al een enorme tijdsbesparing op bij het maken van opdrachten of een spreekbeurt. En natuurlijk later bij het uitoefenen van zijn of haar beroep is typevaardigheid essentieel. Naast deze tijdsbesparing ontwikkelt het kind ook taalvaardigheid en leert het met een juiste houding te typen wat later veel lichamelijke klachten kan voorkomen.

Welke typecursus

Het aanbod online typecursussen is de laatste tijd enorm gegroeid. De verschillen zitten met name in de uitvoering van de game, de kosten en de cursusduur. Zo raakt je kind tijdens de typecursus van LOI verwikkelt in een spannend spionnenavontuur waarbij het razendsnel geheime codes moet typen. Gaat je kind aan de slag met de typecursus van Duck Typen dan wordt het aangesteld als journalist van Duckstad. En zo zijn er nog meer aanbieders die typecursussen gieten in een gamelerende typecursus.

Gratis proefles

Bijna alle aanbieders bieden ouders en kinderen de kans om tijdens een gratis proefles of proefperiode een typecursus te vinden die bij hun past. Zo houdt het ene kind meer van een spannende game zoals die van LOI en Typetopia en een ander kind weer van een leerzame game zoals Pica typen die aanbiedt. Belangrijk bij het maken van een keuze voor een typecursus is dat het een motiverende werking heeft zodat je kind met plezier de lessen volgt, dat weer een positieve uitwerking heeft op de totale cursusduur.

Kosten typecursus

Naast de verschillende games verschillen ook de kosten per cursus enorm. Deze lopen uiteen vanaf 50 euro tot ruim 100 euro. Het verschil in prijs is vaak terug te zien in de graphics van de games. Daarnaast verschillen de cursussen onderling ook wat betreft de vorm van begeleiding tijdens de cursus, hoe en of je als ouder op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen van je kind en of er de mogelijkheid van korting is bij het opgeven van meerdere personen. Al met al is het dus aan te raden je goed te verdiepen in het aanbod typecursussen en deze te vergelijken. Zo kies je een typecursus voor je kind die goed bij hem of haar past en ook aansluit bij het budget dat je als ouder te besteden hebt.