Vehicle to Load, wat is dat precies?

Vehicle to Load, wat is dat precies?

Elektrische auto’s werken op elektriciteit. De accu die in de auto zit, voorziet de wagen van elektriciteit, waardoor deze kan voortbewegen. Maar wist je dat deze accu ook stroom kan leveren aan andere apparaten? Dit wordt ‘Vehicle to Load’ genoemd, hiermee kun je dus onderweg bijvoorbeeld een kopje koffiezetten. Of misschien hou je wel erg van wildkamperen in de vrije natuur, waarbij je wel wilt beschikken over enige luxe, zoals een televisie en een broodrooster. Met Vehicle to Load heb je altijd je eigen powerbank bij je. Ideaal toch?

Wat kun je ermee doen?

Met Vehicle tot Load, kun je dus je accu van je auto gebruiken, om apparaten te voorzien van stroom. Welke apparaten jij van stroom wilt voorzien, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Heb je bijvoorbeeld een hout gestookte kachel en ga je regelmatig hout zagen op een afgelegen plek met je kettingzaag op stroom? Dan is deze technologie ideaal voor jou! Je kunt je kettingzaag namelijk prima aansluiten op de accu van de auto, waardoor je ook op de meest afgelegen plekken, altijd kunt beschikken over stroom. Wat je met deze technologie ook kunt doen, is andere elektrische auto’s voorzien van stroom. Dit kan heel handig zijn, als je bijvoorbeeld een andere elektrische auto tegenkomt, die zonder stroom staat. Het overladen van stroom van de ene accu naar de andere is gemakkelijk te doen, zodat je op een simpele manier hier iemand mee kunt helpen.

Huyundai IONIQ 5 biedt veel voordelen

Als je kiest voor de Huyundai IONIQ 5, kun je beschikken over deze nieuwste technologie. Huyundai IONIQ 5 Vehicle to Load (V2L) , stelt je in staat om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van je accu, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Overweeg eens om naar een plek te gaan waar niemand naar toe gaat, simpelweg omdat er geen stroom is. Dit kunnen vaak prachtige plekken zijn, bijvoorbeeld middenin het bos, aan de rand van een rivier, of in een bergachtig gebied. Als je hier gaat overnachten, zul je waarschijnlijk de enige zijn. Alleen jij hebt iets wat een ander daar niet heeft; stroom! Heerlijk ’s morgens koffiezetten, een croissantje bakken in de mini oven en genieten van je radio. Bekijk deze video van Huyundai IONIQ 5 Vehicle to Load om nog meer te weten te komen, over deze prachtige technologie.