Waarom is collageen zo belangrijk?

Waarom is collageen zo belangrijk?

Van het totale eiwitgehalte van ons lichaam, bestaat gemiddeld 30% uit collageen. We kunnen collageen vinden in de diepere lagen van onze huid, het zorgt er onder andere voor dat dode huidcellen worden vervangen door nieuwe. Ook geeft collageen onze huid structuur en voldoende kracht. Zoals je kunt lezen, is collageen een belangrijke stof voor ons lichaam. Om ervoor te zorgen dat we deze belangrijke stof binnen blijven krijgen, ook als de aanname hiervan van ons lichaam afneemt, kun je ervoor kiezen om collageen supplementen tot je te nemen. Waarom dit erg verstandig is als je ouder wordt? Dat kun je hieronder lezen!

Collageenproductie neemt af als je ouder wordt

Als je de leeftijd van 25 bent gepasseerd, wordt er ieder jaar 1% minder collageen door je lichaam aangemaakt. Dit betekent automatisch, dat bijvoorbeeld je huid dus ook ieder jaar een stukje achteruit zal gaan. Je kunt dit voorkomen door ervoor te kiezen om je collageengehalte, zelf op peil te houden, bijvoorbeeld door te kiezen voor collageen supplementen. Hierdoor weet je zeker dat je huid een goede structuur behoudt en dat deze krachtig blijft. Ook weet je zeker dat oude huidcellen zullen worden vervangen door nieuwe, waardoor je een mooie, egale huid houdt. Ideaal toch?

Voordelen collageen supplementen

Naast de voordelen die het voor je huid te bieden heeft, heeft collageen nog meer positieve effecten voor je lichaam. Zo zul je minder last hebben van gewrichtspijn, neemt je spierkracht toe en krijg je minder rimpels. Het werkt ook nog eens als een antioxidant en zorgt ervoor dat je lichaam beter hydrateert. Ben je veel aan het sporten en zou je graag wat beter en sneller herstellen? Ook daar kun je prima wat extra collogeen voor gebruiken. Het zorgt namelijk voor een beter en sneller herstel als je net intensief hebt gesport. Ook voor bijvoorbeeld je haar, heeft collageen een positief effect; je zult merken dat je haar krachtiger aanvoelt. Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld je botten en je nagels. Als je collageen in pure vorm toe zou dienen in je lichaam, heeft dit vrijwel geen nut. Het wordt in dit geval niet opgenomen door je lichaam. Door het tot je te nemen in de vorm van supplementen, wordt het juist wel door je lichaam opgenomen en kun je dus optimaal profiteren van het effect van deze stof. Collageen bestel je gemakkelijk en snel online, bijvoorbeeld op DQAdirect.nl. Ga jij ook voor de voordelen van extra collageen?