Wanneer is een auto importeren interessant?

Wanneer is een auto importeren interessant?

Het importeren van een auto neemt in populariteit steeds meer toe. De prijzen van auto's in het buitenland zijn soms veel lager zijn dan de prijzen in Nederland, waardoor het een interessant alternatief kan zijn. In onderstaand blog kunt je lezen, wat er precies bij het importeren van een auto komt kijken, wat de voordelen hiervan zijn en welke kosten hiermee gemoeid zijn. Lees je mee?

De voordelen van het importeren van een auto

Het importeren van een auto biedt een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto bij bijvoorbeeld een Nederlandse dealer, garage of particulier. Ten eerste kan de prijs interessant zijn om in het buitenland om een auto te kopen. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld het aanbod van dit type auto in het buitenland gewoon veel groter is, of de vraag ernaar lager ligt. Ten tweede heb je natuurlijk een veel groter aanbod aan auto’s in het buitenland waaruit je kunt kiezen, hierdoor kan het zijn dat je jouw droommodel wel in het buitenland kunt vinden, maar juist niet hier in Nederland. Ten derde zijn er modellen die in Nederland nooit uitgekomen zijn, maar wel in het buitenland beschikbaar zijn. Op deze manier kun je dus wel aan zo’n model komen. Het is wel altijd raadzaam of het model van je dromen, wel hier op de Nederlandse wegen mag rijden. Altijd handig om te checken!

Wat is BPM?

Naast bijvoorbeeld de transportkosten en de kosten voor invoerrechten, moet je ook BPM betalen voor een auto die je uit het buitenland importeert. Deze BPM is gebaseerd op de aanschafwaarde van de auto, de CO2-uitstoot, het type brandstof en de cataloguswaarde. Zorg dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent als het gaat om de kosten voor het importeren van je auto. Deze extra kosten moet je natuurlijk wel optellen bij de prijs van de auto om te bepalen of het wel interessant is om jouw droomauto te importeren. BPM auto berekenen?

Tot slot

Het importeren van een auto kan interessant zijn als deze in het buitenland voor een lagere prijs wordt aangeboden dan in Nederland. Ook kan het zo zijn dat je een bepaald model wilt kopen, die hier in Nederland niet beschikbaar is, maar in het buitenland wel. Je moet wel rekening houden met verschillende kosten die je moet betalen, waaronder de BPM. Is de aanschafprijs met alle kosten hierbij opgeteld in totaliteit gunstiger dan in Nederland? Dan is het importeren van een auto een prima idee!