Wanneer kiezen voor een Botox-behandeling?

Wanneer kiezen voor een Botox-behandeling?

Op televisie zie je steeds meer bekende Nederlanders die ervoor hebben gekozen om een Botox-behandeling te ondergaan. In veel gevallen ziet iemand er hierdoor een stuk jonger en frisser uit. Het lijkt erop dat deze Botox-behandelingen steeds populairder worden en ook in algemene zin, beter worden geaccepteerd. Een aantal jaren geleden was een dergelijke Botox-behandeling niet weggelegd voor iemand met een gemiddeld inkomen, maar die tijd is voorbij. Naast de dalende tarieven, is de techniek achter een Botox-behandeling ook verbeterd, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn voor missers. Ben je benieuwd in welke gevallen een Botox-behandeling wordt toegepast? Dat kun je hieronder lezen!

Botox

De term ‘Botox’ is afkomstig van de stof ‘botuline toxine’, hierbij worden van beide woorden, de eerste twee letters gebruikt. Deze stof zorgt ervoor dat je spieren verslappen. Voordat deze stof voor cosmetische behandelingen werd ingezet, werd deze stof al ingezet voor bijvoorbeeld spierspasmen. Overigens wordt Botox nog weleens verward met ‘fillers’. Fillers worden gebruikt om iets op te vullen, denk hierbij aan opvulling van de kaak, om bijvoorbeeld een scherpere kaaklijn te creëren. Botox werkt op basis van een injectie, die er dus op gericht is, om de spieren te verslappen. Bij deze injectie wordt een hele fijne naald gebruikt, waarbij de stof in een spier wordt geïnjecteerd. Overigens is dit vrijwel gevoelloos, dus bang voor pijn hoef je niet te zijn. Na de behandeling heb je zes maanden plezier van de Botox-behandeling.

Spanning eraf

Als spieren constant gespannen zijn, kan dit bijvoorbeeld zorgen voor kraaienpootjes of rimpels. Op het moment dat spieren constant gespannen zijn, kan dit zelfs ook leiden tot beschadiging van de huid. Als mensen langere tijd onder druk moeten presteren, of heel veel stress hebben door bijvoorbeeld een drukke baan, kan dit leiden tot bijvoorbeeld ‘fronsrimpels’ of een blijvende ‘strenge blik’. Botox is ideaal als je last hebt van dergelijke rimpels of gezichtsuitdrukkingen, je spieren zullen ontspannen en je krijgt een heel ander gezicht. Je ziet er anders uit, waardoor je jezelf ook anders gaat voelen, ook je prestaties zullen hierdoor verbeteren. Deze investering verdient zichzelf dus ook nog eens terug!

Nog meer toepassingen

Heb je last van putjes in je kin? Overmatig zweten? Dit laatste kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld regelmatig een presentatie moet doen. Grote, natte zweetplekken onder de oksels is niet fijn als je voor een grote groep iets moet presenteren. Een Botox-behandeling biedt ook op dit gebied uitkomst. Wil je gaan voor een kwalitatief goede behandeling op een fraaie locatie, waarbij je ook nog eens kunt rekenen op uitstekende service? Kies dan voor Botox Maastricht, hier ben je in prima handen.