Wat is een taatsdeur?

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die je met één hand kan openen en sluiten en die niet in een kozijn geplaatst hoeft te worden. Dit deurtype wordt onder andere gebruikt in badkamers en toiletten, omdat je dan snel naar binnen of buiten kunt gaan zonder te hoeven trekken aan een deurknop. In dit blogartikel lees je meer over de taatsdeur!

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?

Een van de grootste voordelen van een taatsdeur is dat je de deur met één hand kan openen en sluiten. Dit maakt het makkelijker om in en uit de ruimte te stappen, zonder dat je je andere hand nodig hebt. Daarnaast zijn deze deuren ook slijtvast, waardoor ze langer meegaan dan andere soorten deuren. Verder is het grootste voordeel van een taatsdeur dat hij waterdicht is. Dit betekent dat de deur geen water doorlaat, wat handig is in badkamers of toiletten. Je kunt taatsdeuren ook plaatsen tussen twee ruimtes in, bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer.

Want kost een taatsdeur?

De prijs van een taatsdeur is afhankelijk van de kwaliteit en stijl die je zoekt. Het goedkoopste type taatsdeur is gemaakt van metaal, terwijl de duurdere types gemaakt zijn van hout of kunststof. Ook de vorm en stijl van de deur beïnvloeden de prijs. De meeste taatsdeuren liggen tussen de 100 Euro en de 400 Euro.

Minimalistische stijl

Een taatsdeur is perfect om te combineren met een minimalistische stijl. Deze deur is strak en modern, waardoor je interieur er luxueus en tijdloos uitziet. Ook als je op zoek bent naar een deur die bij de rest van een modern interieur past, dan is een taatsdeur een goede optie. Een taatsdeur wordt niet in een kozijn geplaatst, waardoor het lijkt alsof deze zweeft. Gaaf toch?

Accessoires voor een minimalistische stijl

Naast een taatsdeur heb je ook accessoires nodig om je interieur minimalistisch en stijlvol te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleine meubels, zoals een lage bank of salontafel. Ook hanglampen of plafondlampen in een minimalistische stijl helpen om je interieur af te maken. Kies voor strakke, rechte lijnen en neutrale kleuren. Zo creëer je een stijlvol geheel. Kortom, een taatsdeur in combinatie met minimalistische accessoires, is een uitstekende keuze, als je voor een unieke inrichting wilt gaan!