Boerenkool koken?

Boerenkool koken?

Boerenkool is een van de meest geliefde en veelzijdige groente die er is. Het is een echte alleskunner, het kan worden gekookt, maar zeker ook worden gebruikt als basis voor salades, soepen en stamppotten. Boerenkool is ook een bron van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. In dit blog zullen we dieper inzoomen op boerenkool, je kunt hieronder lezen hoe deze groente geteeld wordt, waarom deze groente zo goed voor de gezondheid is, maar ook hoe je dit het beste kunt bereiden. Lees je mee?

Het telen van boerenkool

Boerenkool is een makkelijk te telen groente. Het is een koud weer gewas, dat betekent dat deze groente het beste groeit als de temperaturen laag zijn. Het kan worden gezaaid in het voorjaar, maar het beste is om het te zaaien in de late zomer of vroege herfst. Boerenkool heeft veel licht nodig om goed te groeien. Als je boerenkool zaait, zorg er dan voor dat je het op een zonnige locatie plant. Boerenkool heeft veel water nodig, dus zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Boerenkool is klaar om te oogsten als de bladeren groot en donkergroen zijn.

Het koken van boerenkool

Boerenkool is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid. De meest populaire manier om boerenkool te bereiden is om deze te koken in een pan, maar boerenkool kan ook mee worden gekookt in soepen, gemixt worden stamppotten en verwerkt worden in groenteburgers en salades. Boerenkool koken kun je het beste doen in ruim water, dus kies voor een grote pan. Natuurlijk is boerenkool ook heerlijk om apart te serveren naast gekookte aardappelen, met een lekkere rookworst erbij. Serveertip; snij de rookworst in plakjes en leg deze op de rand van het bord, dat tovert meteen een glimlach op iedereen zijn gezicht! Boerenkool is ook een geweldige manier om je maaltijden te mee verrijken, denk hierbij aan het verrijken van pastasalades, groenteschotels en zelfs pizza's. Boerenkool is overigens ook een geweldige groente, om je eiwitinname mee te verhogen. Het bevat namelijk veel eiwitten en is een uitstekende bron van vezels. Boerenkool is ook een geweldige manier om je vitamine A, C en K mee binnen te krijgen. Je leest het; deze groente heeft heel veel voordelen te bieden. Voor welk gerecht ga jij?