Wat kun je allemaal doen in Córdoba?

Wat kun je allemaal doen in Córdoba?

Córdoba is één van de mooiste steden in Andalusië en Zuid-Spanje. Deze historische stad heeft veel te bieden voor toeristen. Zo kun je er genieten van eeuwenoude architectuur, prachtige musea, sfeervolle pleinen en nog veel meer. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen in Córdoba? Lees dan snel verder!

Museums

In Córdoba heb je keuze uit verschillende musea. Het Museum voor kunst is hier bijvoorbeeld een aanrader. Dit museum toont de historie van de stad door middel van kunstwerken en andere objecten. Ook het archeologisch museum is een bezoekje waard. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van deze prachtige stad.

Pleinen

Córdoba staat bekend om haar vele pleinen. Het Plaza de la Corredera is hier één van. Dit is het centrale plein van de stad en hier kun je genieten van een heerlijk drankje in een van de vele cafés. Het plein ligt vlakbij het Museum voor kunst en andere leuke activiteiten. Je hebt ook verschillende kleinere pleinen. Deze zijn vooral erg gezellig. Vaak kun je hier rustig een drankje doen of lekker eten.

Architectuur

De architectuur in Córdoba is eeuwenoud. Je vindt er vele Moorse gebouwen, maar ook gebouwen uit de tijd van de katholieke koningen. Eén van de bekendste Moorse architectuurwerken in Córdoba is het Alcázar. Dit paleis was ooit het residentiepaleis van de Moorse kaliefen. Ook de Mezquita is een bezoekje waard. Dit indrukwekkende gebouw is in opdracht van koning Karel V gebouwd en heeft een mix van Moorse en christelijke architectuur. Verder vind je in de stad nog veel andere mooie gebouwen.a=

Overig

In Córdoba kun je niet alleen genieten van de mooie historische bezienswaardigheden, maar ook lekker shoppen. In de stad vind je vele winkels en markten waar je allerlei souvenirs en andere Spaanse producten kunt kopen. In de stad kun je ook heerlijk eten en drinken. De stad is bekend om haar tapasbars, maar er zijn ook vele andere restaurants te vinden waar je van alles kunt proeven. Zo is er voor ieder wat wils.

Córdoba is een leuke stad voor stedentrips of zonvakanties. Ben je op rondreis door Andalusië? Dan moet je hier zeker een tussenstop plannen. Op internet kun je meer informatie vinden over de bezienswaardigheden, horeca en overige activiteiten.