Wat maakt de Acropolis zo bijzonder?

Wat maakt de Acropolis zo bijzonder?

Wie naar Athene op vakantie gaat, weet dat de Acropolis absoluut een bezoek waard is. Deze imposante berg is machtig om te zien en als je erop loopt, val je van de ene verbazing in de andere. Je kunt deze berg overigens vanuit vrijwel alle hoeken van Athene zien, dus je gaat hem zeker niet missen. Wat de Acropolis nu zo bijzonder maakt? Dat lees je hieronder!

Omgeving van de Acropolis

De Acropolis zelf is feitelijk een hoge berg, waarop je verschillende dingen kunt bezoeken. Het beklimmen van deze berg zelf, is al een leuke bezigheid en het uitzicht wat je vanaf deze berg hebt, is fabelachtig mooi. Dat maakt deze berg zo’n interessante bezienswaardigheid; je kunt er de gehele dag vertoeven, je leert veel over de historie maar ondertussen maak je ook nog eens mooie wandeling. Uit de oude Griekse tijd, is de Acropolis en alles wat je erop kunt het vinden, het belangrijkste wat er is overgebleven. Ook het gebied om de Acropolis heen, is prachtig om te zien en echt een aanrader om doorheen te wandelen.

Parthenon

Het Parthenon vind je op de Akropolis, deze tempel wordt gezien als één van de mooiste en belangrijkste tempels van de wereld. De tempel is in zijn geheel opgedragen aan de beschermgodin van Athene; Pallas Athena. De Grieken beschouwen dit als het hoogtepunt van hun beschaving. In het midden van deze tempel bevindt zich een prachtig beeld van Athene, met veel goud en ornamenten versierd. Een indrukwekkend beeld om even van dichtbij te bekijken. In de zeventiende eeuw stortte het Parthenon in, waarna een lange periode van restauratie begon.

Nikè-tempel

Ook voor de Godin van de overwinning Nikè, werd speciaal een tempel gebouwd. De start van de bouw van deze tempel was in 427 na Christus. De tempel is nog vrijwel geheel intact. Ook een aanrader om te bezoeken is het Ereichtheion bij de Acropole. Dit heilige gebouw wordt door veel mensen gezien als een belangrijker gebouw (in religieus opzicht) dan het Panthenon. Je leest het goed; er is veel te zien en te beleven op en rondom de Acropolis. Zeker een bezoekje waard dus!