Wat zijn de de voor- en nadelen van een zwarte keukenkraan?

Wat zijn de de voor- en nadelen van een zwarte keukenkraan?

Zwarte keukenkranen worden nu ook bij ons alsmaar populairder. Ze zijn modern, stijlvol, makkelijk te combineren met verschillende stijlen én geven je keuken extra uitstraling. We kiezen daarbij vooral voor zwarte matzwarte kranen. Die passen in alle soorten keukens en hebben meerdere voordelen. Hoe onderhoudsvriendelijk zijn deze zwarte keukenkranen en hoe maken we ze best schoon?

Een zwarte kraan als blikvanger van je keuken

We zien steeds vaker donkere kleuren in ons interieur, en zeker in onze keuken. In een relatief korte tijd zijn ze aan een opmerkelijke opmars bezig. Een zwarte keukenkraan komt in alle keukeninrichtingen tot zijn recht. Zwarte kranen geven een strak en stoer karakter aan elke soort keuken, van landelijk tot modern. Witte keukeninterieurs hebben meer en meer afgedaan en maken plaats voor donkere tinten, vooral zwart.

Makkelijk aanpasbaar en tijdloos

Zwarte keukenkranen combineren uitstekend met marmer, met een monochroom palet of een kleurrijk interieur, zwart combineert makkelijk. Daardoor zijn ze zijn makkelijk aanpasbaar en tijdloos. Zwart als kleur voor ons interieur doet het ondertussen al decennialang.

Duurzaam

Zwarte  keukenkranen zijn duurzaam en ogen esthetisch bijzonder aantrekkelijk, vooral in contrast met lichtere tinten. Zwarte keukenkranen en functionele details zorgen voor strakke en stijlvolle accenten. Die geven extra karakter aan elke keuken. Koos je vroeger bijvoorbeeld voor witte vloer en- of wandtegels in je keuken of badkamer, en ben je erop uitgekeken? Dan kunnen zwarte accenten zoals zwarte kranen of daar verandering in brengen. En vind je vingerafdrukken op verchroomde armaturen ook zo vervelend? Dankzij een verzonken of gegalvaniseerde afwerking blijven vingerafdrukken op uitsluitend mat zwarte kranen langer achterwege dan op glanzende accessoires.

Beschermende coatinglaag

Wil je het oppervlak van kranen en andere onderdelen van je keuken of badkamer zoveel mogelijk beschermen tegen schrammen en vuil? Kies dan bijvoorbeeld voor zwarte kranen en armaturen met een beschermende coating laag.

Voordelen van zwarte keukenkranen

Naast deze extra uitstraling zorgen zwarte kranen nog voor meer voordelen. Zwarte keukenkranen:

- Kun je eindeloos met combineren met alle mogelijke keukenaccessoires

- Weerstaan goed aan krassen

- Zijn onderhoudsvriendelijk 

- Geven vingerafdrukken minder kans

- Werken rustgevend

Nadelen

Aan zwarte keukenkranen zijn enkele nadelen verbonden, maar die wegen lang niet op tegen de voordelen. Zo is de keuze aan zwarte keukenkranen niet zo uitgebreid.  Het gamma keukenkranen uit chrome is nog altijd uitgebreider. Door de groeiende vraag zal daar snel verandering in komen. Zwarte keukenkranen moet je ook op de juiste manier onderhouden en schoonmaken, maar is dat niet met alles zo?  De voordelen van zwarte keukenkranen zijn dus nog altijd heel wat groter dan deze beperkte nadelen.

Zwarte keukenkraan onderhouden

Om de levensduur van je zwarte keukenkraan zoveel mogelijk te verlengen en van te genieten moet je ze uiteraard regelmatig en op de juiste manier onderhouden. Precies zoals dat op andere keukenkranen het geval is krijg je ook op deze zwarte kranen kalkaanslag als gevolg van het indrogen van water. Hoe meer kalk je leidingwater bevat en hoe harder het is, hoe groter de kalkaanslag. Verontreiniging door kalkneerslag kun je makkelijk voorkomen door ze dagelijks en bij voorkeur na ieder gebruik schoon te maken met een mengsel van lauw water en een niet agressief schoonmaakmiddel of kalkverwijderaar. Spoel daarna de kraan grondig na met zuiver water en droog ze af met een zachte doek. Een uitstekend schoonmaakmiddel voor het verwijderen van kalk op je (zwarte) keukenkraan bevat citroenzuur. Gebruik voor deze keukenklus vooral geen  schoonmaakmiddelen met chloor of andere agressieve middelen. Schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoeken zijn ook geen goed idee. Let bij het schoonmaken zeker op met matte, zwarte kranen. Die zijn namelijk gevoelig voor het ontstaan van krasjes.

Hard water

Kalk wordt gevormd door hard water en dat is niet altijd te voorkomen. Hard water is rijk aan mineralen, vooral magnesium en calcium. In regio's met hard water waar dit soort water heb je zeker last van kalkafzetting. Vooral op oppervlakten die veel in contact komen met water. Dat is zeker het geval met zwarte kranen. Dat is vervelend, omdat het de uitstraling van zwarte kraan in je keuken of badkamer zeker niet verhoogt. Maak ze dus altijd op de juiste manier schoon. Zo zal je kraan er altijd mooi uitzien waardoor je er langer ongestoord kunt van genieten.

Sanitair kopen

Dat doe je makkelijk online, rustig van bij je thuis en zonder wachttijden. Online vind je de grootste keuze. Ook aan (zwarte) kranen met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Sanitair online kopen scheelt je bovendien een heleboel tijd. Daarnaast kun je een product altijd makkelijk retourneren als het niet past.