Wel of geen kunstkerstboom?

Wel of geen kunstkerstboom?

Een echte kerstboom of een kunstkerstboom deze winter? Voor veel mensen is dit nog een lastige keuze, maar steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een kunstkerstboom. Is dit voor jou een goede optie? In dit artikel lees je over de voordelen en de nadelen van een kunstboom.

Nadelen van een kunstkerstboom

Wat precies de nadelen zijn van een kunstkerstboom is erg persoonlijk. Voor sommige mensen zorgt het voor wat minder sfeer, omdat het toch geen echte boom is. Het uitzoeken van een kerstboom ieder jaar zal niet meer nodig zijn. Dit kan een voordeel zijn, maar voor veel mensen is het uitzoeken van een kerstboom met de kinderen ook belangrijk. Sommige mensen missen de geur in huis, wat wel op te lossen is met geurstokjes of spuitbussen. Ook het standaard is vaak niet even mooi als de stam van de boom. Een kunstboom moet je natuurlijk ook opbergen, waarvoor je genoeg ruimte moet hebben. Veel kunstbomen kun je gelukkig uit elkaar halen, waardoor dit een stuk makkelijker is.

Waarom kiezen voor een kunstboom?

Het kopen van een kunstkerstboom is vooral erg praktisch. Je hoeft niet meer te stressen om het halen van een kerstboom. Een kunstboom is duurder, waardoor het beter is om meteen een goede te kopen. Je hoeft dan niet snel een nieuwe te halen en bespaart meer geld. Als je wat meer geld uitgeeft aan de kunstboom, heb je meestal ook meteen een mooiere boom. Veel mensen willen het liefst een boom die niet van echt te onderscheiden is. Een kunstboom is minder zwaar, dus je kunt deze makkelijk vervoeren. In veel kunstkerstbomen zitten al lampjes, dus deze hoef je zelf niet op te hangen. Ook heb je natuurlijk geen naalden meer op de vloer. Sommige mensen zijn zelfs allergisch voor een kerstboom, waardoor een kunstboom de enige optie is. Dit kan ook voorkomen bij dieren. Voor kleinere huizen en appartementen, heb je ook kleinere kunstbomen.

Wel of geen kunstkerstboom? Dat is dus een persoonlijke keuze. Gemak of traditie? Dit geeft meestal de doorslag. Kies je wel voor een kunstboom? Dan is wel goed om een wat duurdere kerstboom te kopen. Deze bomen zijn vaak wat mooier en gaan langer mee, waardoor je niet snel een nieuwe hoeft te halen.