3 heerlijke alcoholvrije cocktails voor de lente

3 heerlijke alcoholvrije cocktails voor de lente

De temperaturen stijgen, de zon laat zich vaker zien en we brengen veel meer uren buitenshuis door. Wat is de lente toch genieten. Maar stiekem liggen er dan ook wel wat meer verleidingen op de loer. Lekker eten, een drankje hier en daar, al snel gooi je al je goede voornemens voor een gezonder leven overboord. 

Voor sommigen is deze periode zelfs nog wat zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in het verleden (of nog steeds) met een alcoholverslaving kampten. In de lente en zomer vloeit de alcohol rijkelijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij in deze pret kunt delen, zonder een druppel alcohol aan te raken. Ook goed nieuws voor de zwangeren onder ons of de mensen die gewoon niet van alcohol houden of proberen te minderen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder volgen onze drie favoriete heerlijke alcoholvrije cocktails voor de lente.

Shirley Temple 

De Shirley Temple is een absolute klassieker als het om alcoholvrije cocktails gaat. Deze wordt van oudsher gemaakt voor een ieder die geen alcohol drinkt. Ook heel leuk voor de kinderen. Deze cocktail levert een enorme smaaksensatie. Het drankje is op basis van gemberbier. De naam doet wellicht iets anders vermoeden, maar dit is een niet-alcoholistische drank. Aan het gemberbier wordt vervolgens sinaasappelsap en grenadine toegevoegd voor een heerlijke fruitige smaak. Serveren met ijsblokjes en voila: een heerlijke cocktail! 

Pina Colada 

Ben je normaal gesproken dol op de traditionele Pina Colada? Maar wil je minderen of helemaal stoppen met alcohol drinken? Dan kun je deze ook heel gemakkelijk zonder alcohol bereiden. Het drankje op zichzelf is namelijk al erg lekker. Sterker nog: misschien is hij zonder alcohol zelfs nog wel lekkerder. 

Een traditionele Pina Colada maak je met behulp van ananassap en kokoscrème. Je kunt eventueel ook nog een handje kokosschilfers toevoegen. Vervolgens mix je alles in de blender en voeg je nog wat ijsblokjes toe. Een heerlijk verfrissend drankje. 

Frozen Bellini 

Toe aan wat spektakel tijdens het serveren? Maak dan eens een frozen Bellini. Dit drankje heeft qua smaak nog het meest weg van een slush puppy. Alleen dan zonder al die grote hoeveelheden suiker. Bovendien heb je maar heel weinig nodig om het te maken. Koop een zak van circa 250 gram bevroren stukjes perzik en voeg hier bruisend water, een scheutje honing en wat limoensap aan toe. Een heerlijk zoet en zomers drankje waar je vrienden en jij geen genoeg van zullen krijgen.

Drink met mate 

Natuurlijk kan bij al deze drankjes ook gemakkelijk wat alcohol worden toegevoegd. In de lente en zomer zijn we nou eenmaal sneller geneigd om voor de ‘gezelligheid’ een drankje mee te doen. Belangrijk is wel dat je dit met mate doet. Alcohol kan zeker bij hoge temperaturen een zwaar effect hebben op het lichaam. Bovendien kan overmatig alcoholgebruik uiteindelijk ook leiden tot andere problemen. Hulp bij alcoholisme zal veel meer tijd in beslag nemen, dan als je nu al met mate drinkt en vaker ‘nee’ durft te zeggen. Genieten kan ook zonder alcohol.