5 tips als je een boot gaat huren in Griekenland

5 tips als je een boot gaat huren in Griekenland

Griekenland is een prachtig land met mooie stranden en helderblauw water. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen ervoor kiezen om een boot te huren en de Griekse eilanden te verkennen. Maar voordat je aan dit avontuur begint, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je 5 tips als je een boot wilt huren in Griekenland.

1. Kies de juiste boot

Het kiezen van de juiste boot is de eerste en belangrijkste stap bij het huren van een boot in Griekenland. Er zijn verschillende soorten boten om uit te kiezen, zoals zeilboten, motorboten en catamarans. Bedenk goed wat voor soort boot het beste past bij jouw wensen en behoeften. Wil je actief zeilen of juist relaxen op het dek? Heb je ervaring met het besturen van een boot? Denk hier goed over na voordat je een keuze maakt.

2. Hou rekening met het weer

Het weer kan een grote rol spelen tijdens je boottocht in Griekenland. Zorg ervoor dat je de weersvoorspelling goed in de gaten houdt voordat je de zee op gaat. Dit geldt vooral wanneer je zelf de boot bestuurt. Wind en golven kunnen het varen soms moeilijk maken en zelfs gevaarlijk zijn. Neem geen onnodige risico's en plan je reis zo veel mogelijk op basis van het weer.

3. Verken de verschillende eilanden

Een van de grootste voordelen van het huren van een boot in Griekenland is dat je de vrijheid hebt om de verschillende eilanden te verkennen. Maak hier optimaal gebruik van en plan je route zo dat je zoveel mogelijk van de Griekse eilanden kunt zien. Een aanrader is bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de badplaats Agios Sostis op het eiland Zakynthos. Hier kun je genieten van prachtige stranden en heerlijk eten in de lokale tavernes.

4. Respecteer de zee en de natuur

Als je een boot huurt in Griekenland is het belangrijk om de zee en de natuur te respecteren. Gooi geen afval overboord en zorg ervoor dat je geen schade aanricht aan de vissen, koralen en andere zeedieren. Daarnaast zijn er op sommige plaatsen beschermde natuurgebieden waar je niet mag varen. Informeer jezelf goed voordat je een route plant en vermijd deze gebieden om de unieke flora en fauna te behouden.

5. Neem voldoende proviand mee

Als je een boot huurt in Griekenland, is het belangrijk om voldoende proviand mee te nemen. Op de eilanden zijn er vaak niet veel supermarkten en restaurants te vinden, vooral als je wat verder van de kust af bent. Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken aan boord hebt voor de duur van je reis. Denk hierbij ook aan vers water en verpakte snacks die lang houdbaar zijn.

Conclusie

Het huren van een boot in Griekenland kan een geweldige ervaring zijn. Het geeft je de vrijheid om de prachtige eilanden en de Griekse zee op je eigen tempo te verkennen. Maar het is belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden, zoals het kiezen van de juiste boot, het weer, het respecteren van de zee en de natuur, en het meenemen van voldoende proviand. Met deze 5 tips ben je goed voorbereid op een onvergetelijke boottocht in Griekenland. Op zoek naar een fijne bestemming voor je vakantie? De badplaats Agios Sostis is een absolute aanrader!