De Sagrada Familia bezoeken in Barcelona

De Sagrada Familia bezoeken in Barcelona

Ga jij dit jaar op stedentrip naar Barcelona of heb je een rondreis in de regio geboekt? Dan zijn er een aantal hoogtepunten die je zeker gezien moet hebben. Zo heb je La Ramblas, de drukste straat van de stad, met allemaal leuke pleinen en winkeltjes. Ook heb je Camp Nou, het stadion van FC Barcelona en de mooie gebouwen ontworpen door Antoni Gaudi. Hierbij kun je denken aan Casa Batlló, Park Güell en Casa Milá, maar de bekendste is natuurlijk het bijzondere Sagrada Familia.

De Sagrada Familia

Sagrada Familia is absoluut de mooiste bezienswaardigheid van Barcelona. In 1882 zijn ze begonnen met de bouw van dit enorme kathedraal. Het is nu 2022 en de werkzaamheden aan Sagrada Familia zijn nog steeds niet helemaal voltooid. Naar verwachting zal het gebouw rond 2026 eindelijk helemaal klaar zijn. Wel zal er regelmatig tijd moeten worden vrijgemaakt voor renovatie, vooral aan de oudere gedeelten.

Tickets en de Barcelona City Pass

Ben je dit jaar in Barcelona? Zorg dan dat je van te voren genoeg informatie tot je neemt. Zo kun je een goede planning maken voor je vakantie, zodat je zoveel mogelijk van de stad kunt zien. Ook moet je van te voren tickets regelen voor veel bezienswaardigheden, waaronder de Sagrada Familia. Vaak kun je deze ook combineren, door bijvoorbeeld een Barcelona City Pass te kopen. Je kunt dan het kathedraal bezoeken, maar ook andere plekken zoals het mooie Park Güell.

Kinderen tot elf jaar hebben gratis entree tot de Sagrada Familia. Ook studenten kunnen goedkopere tickets krijgen. De standaardprijs voor een ticket is rond de 26 euro, maar voor een rondleiding met een gids, met je meer geld kwijt. Je kunt ook een rondleiding krijgen waarbij je toegang krijgt tot de torens van het gebouw. Hiervoor ben je vaak wat meer geld kwijt, namelijk zo’n 60 euro. Van maandag t/m donderdag is het gebouw open tot 3 uur ’s middags. Van vrijdag t/m zondag is dit langer, namelijk tot 6 uur.

Wil je ook Sagrada Familia tickets kopen? Kijk dan even online of je een goede deal kunt krijgen. Denk goed na over wat je allemaal nog meer wilt zien, want dan kun je kiezen voor de Barcelona City Pass.