Deze steden mag je niet missen als je in Puglia bent

Deze steden mag je niet missen als je in Puglia bent

Puglia, gelegen in het zuiden van Italië, is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Maar naast de betoverende kustlijn en schilderachtige dorpjes, herbergt Puglia ook enkele opmerkelijke steden die een bezoek meer dan waard zijn. Hier zijn enkele van de meest fascinerende steden in Puglia die je niet mag missen.

Bari

De grootste stad en tevens de hoofdstad van Puglia, is Bari. Het is een bruisende havenstad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het historische centrum van Bari, ook wel bekend als Bari Vecchia, is een doolhof van smalle straatjes, sfeervolle pleinen en historische gebouwen. Een van de hoogtepunten is de Basiliek van Sint Nicolaas, waar de overblijfselen van de heilige Nicolaas worden bewaard. Maak een wandeling langs de promenade en geniet van een panoramisch uitzicht op de Adriatische Zee.

Lecce

Lecce, ook wel het "Florence van het zuiden" genoemd, is een stad vol barokke pracht. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur, met indrukwekkende kerken, adellijke paleizen en een prachtig amfitheater. Wandel door de smalle straatjes van het historische centrum en bewonder de gedetailleerde gevels versierd met delicate sculpturen. Mis niet de Basiliek van Santa Croce, een meesterwerk van de barokke architectuur.

Alberobello

Ook Alberobello is een unieke stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wat deze stad zo bijzonder maakt, zijn de trulli - traditionele kalkstenen huizen met kegelvormige daken. Het is alsof je een sprookjesachtig dorp binnenstapt. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de goed bewaarde trulli die nog steeds bewoond worden. Sommige trulli zijn omgebouwd tot winkels, restaurants en zelfs hotels, waardoor je de unieke ervaring hebt om in een trullo te verblijven.

Ostuni

De "Witte Stad", Ostuni, is een betoverende stad boven op een heuvel met uitzicht op de olijfboomgaarden en de Adriatische Zee. Het historische centrum bestaat uit witgekalkte huizen, kronkelende straatjes en charmante pleinen. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de pittoreske architectuur. Vanaf de stadsmuren heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Taranto

Taranto, gelegen aan de Ionische Zee, is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse oudheid. Het heeft een van de grootste oude Griekse archeologische sites in Italië, met overblijfselen van tempels, theaters en een amfitheater. Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de stad. Verken ook de oude binnenstad en geniet van de levendige sfeer.