Dit zijn gezonde groenten die je regelmatig zou moeten eten

Dit zijn gezonde groenten die je regelmatig zou moeten eten

Ongezonde voeding is de afgelopen decennia steeds populairder geworden, ook in Nederland. Daarom is het belangrijk om op te letten wat je allemaal binnenkrijgt. Vooral groenten zijn hierbij erg belangrijk. Ze bevatten veel vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Vooral voor kinderen en jongvolwassenen zijn groenten van belang. Daarnaast zijn groenten laag in calorieën, waardoor je niet snel aankomt als je ze regelmatig eet. In dit artikel lees je welke groenten het meest gezond zijn en waarom.

Er zijn allerlei groenten die je regelmatig zou moeten eten, maar sommige groenten zijn gezonder dan andere. Hieronder vind je de top vijf groenten die je regelmatig zou moeten eten:

Broccoli

Broccoli bevat veel vitamine C, wat goed is voor je weerstand. Daarnaast zit broccoli ook vol met anti-oxidanten en heeft het een positief effect op je cholesterolgehalte. Het is verstandig om daarom regelmatig broccoli te koken bij het avondeten.

Spinazie

Niet iedereen is fan van spinazie, maar deze groente is aan ijzer. IJzer is belangrijk voor het transport van zuurstof in je bloed. Daarnaast bevat spinazie ook veel vitamine K, wat goed is voor je botten. Spinazie heeft een aparte smaak en textuur. Vind je dit niet fijn om te eten? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere groenten om uit te kiezen.

Kool

Kool is een groente die vaak onderschat wordt, maar kool bevat heel veel vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor je weerstand en helpt je lichaam om schadelijke stoffen af te breken. Kool is daarnaast ook een bron van vezels, wat goed is voor je darmen. Kool kun je vinden in groene en witte koolsoorten, maar groene kool is het gezondst.

Tomaten

Een groente die veel mensen wel lekker vinden zijn tomaten. Maar wist je dat tomaten ook enorm gezond zijn? Tomaten bevatten lycopeen, een stof die goed is voor je hart en bloedvaten. Lycopeen beschermt de cholesterol in je bloed tegen oxidatie, waardoor je hart- en vaatziekten minder kans hebt.

Groene bonen

Bonen zitten bomvol vezels en eiwitten. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde stoelgang en eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. groene bonen bevatten daarnaast ook vitamine C, kalium en folaat. Folaat is belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat het een groei- en ontwikkelingsstoornis van de baby kan voorkomen.