Een gids voor verschillende soorten verlichting voor je huis

Een gids voor verschillende soorten verlichting voor je huis

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van woninginrichting. Het kan een kamer gezellig en uitnodigend doen aanvoelen, of de toon zetten voor een elegante avond. Maar met zoveel soorten verlichting die er zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen voor je huis. In deze blog verkennen we enkele van de verschillende soorten verlichting en hoe ze kunnen worden gebruikt om de perfecte sfeer in je huis te creëren.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is het type verlichting dat een kamer zijn algemene gevoel geeft. Het wordt meestal gecreëerd door bovenlichten of wandkandelaars en helpt om een sfeer te creëren.  Maar ook grote ruimten te verlichten zonder harde schaduwen of verblinding. Je kunt sfeerverlichting ook gebruiken om bepaalde elementen in een kamer te benadrukken, zoals kunstwerken of architectonische details.

Taakverlichting

Taakverlichting is precies zoals het klinkt, het is ontworpen om je te helpen bij taken die intenser licht vereisen, zoals koken, lezen, knutselen, enz. Taakverlichting wordt vaak toegevoegd aan de sfeerverlichting, omdat ze meer gericht licht geven dan alleen sfeerverlichting. Taaklampen zijn er in alle soorten en maten, zoals hanglampen, bureaulampen, lampen onder kasten en vloerlampen.

Accentverlichting

Accentverlichting wordt gebruikt om bepaalde elementen in een kamer, zoals kunstwerken of meubelstukken, te accentueren. Deze lampen zijn meestal kleiner dan sfeerverlichting en vestigen de aandacht op elementen die je wilt laten opvallen als ze je ruimte binnenkomen. Accentverlichting kan bestaan uit spots, tracklights, wandarmaturen, inbouwspots, enz., afhankelijk van het soort look waar je voor gaat.

LED Verlichting

LED (light emitting diode) lampen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat ze energiezuinig zijn en lang meegaan (meer dan 25 jaar). Dit type lamp verbruikt veel minder energie dan gewone gloeilampen en veel LED-lampen zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze perfect zijn om bepaalde elementen in je huis te accentueren en voor algemene verlichting te zorgen. 

Wat voor sfeer je ook wilt creëren in je huis, er is een type licht dat je daarbij helpt! Omgevingslicht zet de toon, terwijl taak- en accentverlichting je helpen je te concentreren op specifieke taken of functies in een kamer. En nu LED-lampen steeds populairder worden vanwege hun energiezuinigheid en lange levensduur, is het gemakkelijk om voor elke kamer in je huis het juiste type licht te vinden! Met al deze opties tot je beschikking is het scheppen van een uitnodigende sfeer nog nooit zo eenvoudig geweest, Kijk snel naar de LED TL buizen van Led24!