Nieuw op Instagram? Deze termen moet je kennen

Nieuw op Instagram? Deze termen moet je kennen

Als je net begint met Instagram, kan het voelen alsof je een nieuwe wereld instapt. Er zijn veel termen die je misschien niet begrijpt en het kan overweldigend zijn om te leren hoe de app werkt. Hier zijn enkele termen die vaak voorkomen op Instagram en wat ze betekenen.

DM

Een term die je veel voorbij ziet komen op Instagram is DM. Maar wat is een DM nou eigenlijk? DM staat voor Direct Message, dit is een privébericht dat je naar een andere gebruiker kunt sturen. Het is vergelijkbaar met Whatsapp of een tekstbericht, maar dan via Instagram. Om een DM te sturen, tik je op het pictogram van het papieren vliegtuigje in de rechterbovenhoek van je profielpagina en kies je de gebruiker waarnaar je een bericht wilt sturen.

Boomers en zoomers

Andere termen die je veel ziet op Instagram zijn ‘boomer’ en ‘zoomer’. Als je als ouder persoon begint met Instagram, ben je misschien zelf weleens een boomer genoemd door iemand. Maar wat is een boomer? Een boomer is een term die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die niet op de hoogte is van de laatste trends of technologie. De term is afgeleid van het woord "babyboomer", maar wordt nu vaak gebruikt om mensen van alle leeftijden te beschrijven die niet bij de tijd zijn.

De tegenhanger van boomer is zoomer, gebruikt voor jongere mensen. De term wordt op dezelfde manier gebruikt als boomer maar dan voor jongeren mensen (vaak uit generatie Z) als zij iets niet begrijpen, of iets doen dat typisch is voor mensen uit die generatie.

Hashtags

Een hashtag is een woord of een zin die wordt voorafgegaan door het #symbool. Het wordt gebruikt om inhoud te categoriseren en vindbaar te maken voor andere gebruikers. Als je bijvoorbeeld een foto van een zonsondergang plaatst, kun je de hashtag #sunset gebruiken, zodat andere gebruikers die op zoek zijn naar zonsondergangfoto's jouw foto kunnen vinden.

Verhaal en feed

Je feed is de verzameling van berichten en foto's die je te zien krijgt als je op de startpagina van Instagram bent. De inhoud in je feed wordt bepaald door de accounts die je volgt en de algoritmen van Instagram. Een verhaal is een tijdelijke post die verdwijnt na 24 uur. Verhalen kunnen foto's, video's en tekst bevatten en zijn te vinden bovenaan je feed en profielpagina.

Nu je deze termen kent, ben je goed op weg om Instagram te begrijpen. Het belangrijkste is om gewoon te beginnen en te experimenteren. Je zult snel ontdekken wat wel en niet werkt op het platform.