Pompeii bezoeken vanaf Napels

Pompeii bezoeken vanaf Napels

Het zuiden van Italië is erg mooi en wordt vaak minder bezocht door toeristen dan het rijkere noorden. Je hebt hier prachtige steden zoals Lecce, Bari en Palermo. Een bekendere stad is het grote Napels. Deze stad heeft veel populaire bezienswaardigheden, zoals de Catacombes, de vele museums, het oude centrum van de stad en de vele kastelen en andere bouwwerken.

De bekendste bezienswaardigheden in de buurt van Napels, zijn echter de vulkaan Vesuvius en de twee dorpen die hierdoor zijn verwoest. Dit zijn Herculaneum en het bekende Pompeii. Ga jij binnenkort op vakantie naar Napels? In dit artikel lees je hoe je Pompeii kunt bezoeken en waar je op moet letten.

Reizen naar Pompeii

Pompeii is vanaf Napels goed te bereiken. De opgravingen liggen ongeveer 30 kilometer van het centrum van Napels af. Je kunt hier op meerdere manieren naar Pompei toe reizen. Zijn jullie van plan een auto te huren in de regio? Dan kun je vanaf Napels binnen een half uur op de parkeerplaats zijn. Het parkeren kost twee euro per uur, dus hieraan ben je niet veel geld kwijt. Je kunt ook iets verderop parkeren, in de stad zelf.

Vanaf Napels is Pompeii ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Dicht bij de stad ligt namelijk een treinstation. Met de Circumvesuviana kun je snel bij de halte Pompeii - Scavi zijn. Scavi betekent opgravingen, dus hier ben je op de juiste plaats. Tickets voor de trein zijn niet duur, slechts enkele euro’s. Met dezelfde trein kun je ook doorreizen naar de opgravingen van Herculaneum, zodat je deze met elkaar kunt combineren.

Tickets en openingstijden

De opgravingen in Pompeii zijn open van half 9 ’s ochtends tot half 8 ’s avonds. Van november tot en met maart zijn de opgravingen minder lang te zien, tot half 6 ’s avonds. Om de opgravingen te bezoeken heb je een ticket nodig. Als volwassene betaal je iets minder dan 20 euro voor de toegang. Als jongvolwassene tot 24 jaar is dit 7 euro en voor kinderen tot 18 jaar is dit slechts 3 euro.

Verder heb je nog Pompeii tours en rondleidingen, waarvoor je wat meer moet betalen. Let op, want het kan soms erg druk zijn in Pompeii, zeker tijdens de zomermaanden.