Het Colosseum bezoeken in Rome

Het Colosseum bezoeken in Rome

Rome is een van de mooiste steden van Europa. Iedereen moet deze prachtige stad een keer gezien hebben. Veel andere grote steden heb je na een paar dagen wel gezien, maar bij Rome is dit niet het geval. Er is zoveel te zien en te doen in de stad, dat je hier makkelijk langer dan een week kunt verblijven.

Dit is ook niet zo gek, want Rome heeft een enorme geschiedenis van duizenden jaren oud. Veel grote, bijzondere gebouwen zoals het Colosseum en het Pantheon, zijn nog in erg goede staat. Ook veel delen van het Forum Romanum zijn nog bewaard gebleven. Ga jij dit jaar op vakantie naar Rome en wil je deze gebouwen bezoeken? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

Bezienswaardigheden in Rome

Het Forum Romanum, het Colosseum, het Pantheon en de meeste andere indrukwekkende gebouwen in Rome, zijn allemaal gebouwd in de tijd van het Romeinse Rijk. Wat vooral bijzonder is aan deze bouwwerken, is hoe goed zij bewaard zijn gebleven in de loop van de geschiedenis. Daarom trekken deze bezienswaardigheden nog altijd enorm veel bezoekers van over de hele wereld. Verder heb je in Rome ook nog bezienswaardigheden die later zijn gebouwd, zoals de Sint-Pietersbasiliek rond 1500.

Tickets en stadspassen

Waar je rekening mee moet houden, is dat je voor veel bezienswaardigheden tickets nodig hebt. Vaak kun je ook tickets kopen voor meerdere bezienswaardigheden tegelijk, waarmee je geld kunt besparen. Zo heb je voor rond de 20 euro tickets voor zowel het Colosseum Rome, Palatijn en ook voor het Forum Romanum. Tickets voor kinderen zijn altijd een stuk goedkoper. Verder is het nog mogelijk om een rondleiding te krijgen, maar hiervoor betaal je wat meer geld.

In Rome heb je ook nog de optie om de “Rome Pass” of de “Rome Tourist Card” te kopen. Hiermee krijg je toegang tot meerdere bezienswaardigheden. Toegang tot het openbaar vervoer kun je vaak ook regelen met zo’n pas. Bepaalde bezienswaardigheden en het openbaar vervoer kun je soms zelfs combineren. Kijk voordat je vertrekt dus even goed op internet. Zo kun je de beste deal vinden, met toegang tot de gebouwen die je allemaal gezien wilt hebben.