Renovatietips voor je badkamer

Renovatietips voor je badkamer

Ben je al een hele tijd uitgekeken op je badkamer? Blijf niet bij de pakken zitten en ga voor een make-over. Een badkamerrenovatie is het perfecte moment om niet alleen de inrichting maar ook het comfort sterk te verbeteren.

Wij geven je alvast een paar praktische tips om aan de slag te gaan.

Steek zelf de handen uit de mouwen

Om goedkoop je badkamer te renoveren kan je zelf een paar klusjes uitvoeren. Huur bijvoorbeeld een afvalcontainer om de oude badkamer uit te breken. Dat is iets dat je makkelijk zelf kan doen. De specialisten van Remondis Corneillie raden wel aan om een container voor de juiste afvalstromen te bestellen die voldoende groot is, maar niet al te veel overtollige capaciteit heeft. Zo bespaar je weer wat geld. Ook andere werken tijdens de badkamerrenovatie kan je zelf uitvoeren, zoals een hangkastje ophangen of verlichting aansluiten.

Herbekijk de indeling

Een badkamerrenovatie is het ideale moment om de huidige indeling te herbekijken. Misschien wil je wel plaats maken voor een stijlvol vrijstaand bad? Of wil je helemaal geen bad meer maar een grote inloopdouche? Ook andere zaken zoals het badkamermeubel, de verwarming of verlichting kan je van plaats veranderen indien nodig. Teken de nieuwe lay-out op papier of gebruik een van de vele online tools.

Plaats ventilatie

Oudere huizen hebben vaak geen mechanische ventilatie in de badkamer. Je moet dan telkens een raam openzetten om de overtollige waterdamp te verwijderen en schimmelvorming te voorkomen. Daarom is het een goed idee om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Dat kan deel uitmaken van een centraal systeem, of een eenvoudige ventilatie met muurdoorvoer zijn.

Stem de inrichting op elkaar af

Je bestaande badkamer is waarschijnlijk een samenraapsel van verschillende kleuren en stijlen. Dat komt omdat je doorheen de jaren allerlei zaken hebt toegevoegd. Nu is je kans om met een schone lei te beginnen. Maak dus op voorhand een stijlkaart, waarbij ervoor zorgt dat de vloer- en wandbekleding, het sanitair, de badkamermeubels, de verlichting en andere accessoires (spiegel, handdoekhouder...) mooi bij elkaar passen. Zo is alles in harmonie, wat veel stijlvoller oogt.

Verhoog het comfort

Doorgaans voer je een renovatie uit omwille van twee redenen: de stijl is verouderd of je wil het comfort verhogen. Er zijn verschillende manieren om het comfort in je badkamer naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld: een massagebad plaatsen, een audiosysteem installeren, aanpasbare RGBW-verlichting integreren, vloerverwarming plaatsen, enzovoort... Sommige mensen gaan nog een stapje verder en maken een echte wellness badkamer, compleet met een Finse of infraroodsauna.