Waar kan je crypto kopen?

Waar kan je crypto kopen?

In 2008 werd de eerste virtuele munt uitgevonden. Feitelijk is een bitcoin een stukje computercode, waar een bepaalde geldelijke waarde aan wordt toegekend. Het verschil met echt geld is dat je het niet in je portemonnee kunt hebben, ook bij reguliere banken, kun je het bijvoorbeeld niet op een lopende of spaarrekening zetten. Sinds 2008 zijn er veel verschillende soorten bitcoins uitgevonden, die je tegenwoordig kunt aankopen en verkopen. Een interessante markt, waar je als belegger best een leuk rendement op kan maken. Ben jij van plan om ook bitcoins te gaan kopen, maar weet je niet waar je deze het beste kunt kopen? Wij hebben drie manieren om crypto aan te kopen, voor je op een rijtje gezet!

Gesloten systeem

Als je net begint met cryptovaluta is een gesloten systeem wel zo fijn om je aankopen en verkopen te doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gesloten systeem BLOX. Hierbij beheren zij jouw cryptovaluta en hoef je niet bang te zijn voor veiligheidsrisico’s. 

Beurs

Er zijn cryptobeurzen actief waar alleen maar gehandeld wordt in digitale valuta. Je kunt hierbij een rekening openen op een beurs en vanuit hier zelf je aankopen doen. Je beheert in dit geval zelf je crypto, waarbij je deze zelf na het aankopen weer kunt verkopen wanneer jij maar wilt. Hou er wel rekening mee dat hier wel meer veiligheidsrisico’s aanzitten dan bijvoorbeeld bij een gesloten systeem. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat hackers digitaal inbreken op een beurs, waar jij in dit geval ook last van kunt hebben. Je kunt op dit soort beurzen vaak aankopen doen met eenvoudige betaalsystemen zoals iDEAL. Dit geeft mensen vaak een veilig gevoel waardoor ze graag handelen op een beurs. Wil je gaan voor Bitcoins? De koers van BTC, volg je natuurlijk online en dat ook nog eens real time! Ideaal toch?

Broker

Een derde manier om te handelen in bitcoins, is door gebruik te maken van de diensten van een broker. Dit is feitelijk een tussenpersoon die voor jou handelt. Voordeel van een broker is dat je hem / haar ook kunt vragen om advies. De broker heeft kennis van de markt en kan je helpen dat je beleggingen in crypto goed gaan renderen. Hiermee haal je kennis in huis en kun je (op de lange termijn) een fraai rendement behalen. Weet je al in welke crypto je wilt investeren? Misschien wil je wel gaan voor Ripple, een interessante munt die het nog weleens goed kan gaan doen in 2023! Volg de koers van Ripple online, dan weet je altijd en overal hoe jouw investering het doet!