Waarom het drinken van thee gezond is

Waarom het drinken van thee gezond is

Thee is naast koffie de meeste gedronken warme drank in ons land. Thee is natuurlijk niet alleen ontzettend lekker, maar ook gezond. Vooral gezien het feit er in verschillende soorten thee allerlei antioxidanten zitten die een positieve invloed hebben op ons immuunsysteem. Daarnaast bestaat thee natuurlijk alleen maar uit water, waardoor het ook goed is om de dagelijkse hoeveelheid vocht binnen te krijgen. Zoals je dus kunt zien zijn er ontzettend veel voordeel van het drinken van thee. Maar wist je dat er nog veel meer redenen zijn waarom thee drinken gezond is?

Begin met een kop thee

De meeste mensen beginnen hun dag met een vers gezette bak koffie. Toch blijkt dat het beginnen van de dag met een kop thee vele malen verstandiger is om te doen. Hoewel veel mensen beweren zonder kop koffie niet goed te kunnen functioneren, blijkt dit vaak in de praktijk reuze mee te vallen. Dus drink je nu geen of weinig thee, dan is het toch zeker de overweging waard elke dag allereerst eens te beginnen met een heerlijke warme kop thee.

Thee is goed voor het immuunsysteem

Zoals ook hierboven al even genoemd, heeft thee een positieve uitwerking op ons immuunsysteem. Dat komt doordat thee en vooral groene thee allerlei natuurlijke stoffen bevat welke een ontgiftende werking hebben op ons lichaam. Wel is het goed te weten dat wanneer je ijzerwaarden te laag zijn in je bloed, je thee met tannines vermijdt. Deze stof gaat namelijk het opnemen van ijzer in je bloed tegen. Wil je dit tegengaan, dan is het gebruik van citroensap een goede oplossing.

Het werk positief op je hersenen

Thee bevat allerlei verschillende stofjes. Zo zitten er onder andere aminozuren en antioxidanten in thee en in bepaalde varianten ook cafeïne. Deze stofjes zorgen ervoor dat je je een stuk beter kunt concentreren tot wel twee uur lang na het drinken van één kop thee. Daarnaast heeft het ook een positieve uitwerking op je zintuigen. Zo zal je na het drinken van een kop thee beter kunnen horen en ook je zicht is scherper. Thee is uiteraard geen wondermiddel tegen gehoorproblemen en slecht zicht, maar het kan je wel ondersteuning bieden.

Je zorgt voor voldoende vocht

Het advies is om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken. Voor veel mensen blijkt dit een flinke uitdaging. Door dagelijks meerdere koppen thee te drinken, help je niet alleen je vochtgehalte op peil te houden, maar zorgt het ook voor een snellere afbraak van vetcellen. Vooral wanneer je veel groene thee drinkt, heeft dit een positief effect op je lichaamsgewicht. Het is dus verstandig om naast water ook meerdere koppen thee per dag te drinken. Een goede theekeuze is iets als een groene gunpowder die vlot drinkt, niet duur is én alle voordelen van groene thee bevat.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het drinken van thee ontzettend veel voordelen en is het gezond voor ons lichaam. Uiteraard is het dan wel van belang dat je geen thee met suiker drinkt. Wil je je thee toch iets zoeter maken, dan kun je bij voorkeur een natuurlijke zoetstof gebruiken, zodat je het aantal calorieën en ook suikergehalte beperkt houdt.