Waarom is Schloss Neuschwanstein het bezoeken waard?

Waarom is Schloss Neuschwanstein het bezoeken waard?

Kastelen hebben een magische aantrekkingskracht op mensen. Zowel kinderen als volwassenen blijven hun leven lang gefascineerd door wat zich op deze plekken, ooit heeft afgespeeld. De geheime kamers en gangen, de imposante afmetingen en de kunst die je hier kunt vinden; kastelen zijn altijd en overal de moeite waard om te bezoeken. Schloss Neuschwanstein in Duitsland is zo’n kasteel die absoluut een bezoek waard is. Waarom dat zo is? Hieronder kun je het lezen!

Voorbeeld voor Disneykasteel Assepoester

Schloss Neuschwanstein ligt in de deelstaat Beieren (Duitsland) en trekt jaarlijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers. Hiermee staat het in de top 3 van Duitsland als je kijkt naar de meeste bezochte bezienswaardigheden. Het kasteel ligt in de schitterende groene heuvels van Beieren, wat het slot nog meer bijzonder maakt. Het werd ooit gebouwd in 1869 door koning Ludwig II, het kasteel werd gebouwd met bakstenen, door middel van kalksteen werd het geheel verfraaid. Nadat deze koning kwam te overlijden, werd het opengesteld voor publiek. Het kasteel heeft een sprookjesachtig uiterlijk, iets wat ook de makers van Disneyland opviel. Het kasteel werd dan ook gebruikt als voorbeeld voor het kasteel van Assepoester in Disneyland.

Droom weg in Schloss Neuschwanstein

Een Neuschwanstein castle tour is zeer de moeite waard. In iedere ruimte is hier wel iets interessants te zien. Het kasteel werd ooit gebouwd ter vermaak van de koning, waarbij hij zijn eigen droomwereld wilde omzetten in realiteit. Je vindt hier veel beelden die gaan over liefde, schuld en verlossing. Ook kom je veelvuldig afbeeldingen van een zwaan tegen; het symbool van zuiverheid. Je kunt heerlijk wegdromen op dit kasteel, tijdens de tour door het kasteel zul je merken dat je jezelf steeds beter kunt verplaatsen in koning Ludwig II. Dat wordt puur genieten!

Schloss Neuschwanstein is het perfecte gezinsuitje

Een bezoek aan Schloss Neuschwanstein is het perfecte gezinsuitje. Kinderen genieten volop in dit sprookjesachtige kasteel, volwassen ervaren een bezoek aan dit kasteel als interessant en erg leerzaam. In het kasteel vind je ook een cafetaria waar je lekker iets kunt nuttigen, ook is er een winkel en een multimediaruimte. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen en telt maar liefst tweehonderd kamers. Genoeg om te zien dus!