Wat hang je aan de muur in woonkamer?

Wat hang je aan de muur in woonkamer?

Af en toe is het leuk om je woonkamer even een nieuwe look te geven. Je denkt dat misschien aan verplaatsen en kopen van nieuwe meubels, maar je kunt ook beginnen bij de wand. Bij het opnieuw inrichten van je woonkamer zijn de muren namelijk een goede plek om te beginnen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om je muren aan te kleden, dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. In dit blog bespreken we de beste manieren waarop je de muren van je woonkamer kunt versieren.

Een nieuw kleurtje

Ten eerste kun je jouw muren natuurlijk voorzien van een nieuw kleurtje. Je kunt dan de blikken verf open trekken, maar je kunt ook kijken voor mooi behang met een passende textuur. Er zijn ook creatievere oplossingen. Zo kun je een deel van de wanden afplakken, of bedekken met stof of hout. Goede kleuren voor in de woonkamer zijn lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs, beige of lichtroze. Als je wilt gaan voor een wat gezelligere, warmere kamer, kun je ook kiezen voor gedurfde kleur zoals rood, geel of oranje. Denk hierbij wel na over de kleuren van je meubels, zodat je zorgt voor een consistent kleurpatroon.

De leukste wanddecoratie

Tegenwoordig is er zoveel leuke wanddecoratie, dat je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Zo hangen hangen mensen grote posters op films, muziekgroepen, of foto's van de natuur. Je kunt ook mooie schilderijen kopen, of ze zelf maken. Je hebt schilderijen in allerlei verschillende stijlen en vormen, waardoor er altijd wel iets leuks te vinden is voor jouw woonkamer. Een groot, modern plexiglas schilderij boven de bank is ook mooi. Er zijn ook allerlei leuke lampen die je aan de muur kunnen hangen, waardoor je op de muren met licht kunt spelen.

Foto's aan de muur

Niets geeft je het gevoel van thuis als een aantal mooie foto's. Je kunt deze ophangen in fotolijstjes, of laten drukken op een groot doek of canvas. Als je creatiever wilt zijn kun je ook een mooi rek aan de muur ophangen met foto's, of een slinger van foto's maken. Je kunt van alles bedenken om jouw woonkamer een stuk persoonlijker en gezelliger te maken.