Jouw producten onbeschadigd verzenden met vier soorten opvulmateriaal

Jouw producten onbeschadigd verzenden met vier soorten opvulmateriaal

Wanneer je producten online verkoopt, moeten deze worden verzonden naar de klant. Het is belangrijk dat het product onbeschadigd aankomt bij de ontvanger. Je moet daarom de juiste verzendverpakking kiezen voor het product. Daarnaast wordt voor extra bescherming vaak gebruik gemaakt van opvulmateriaal. Opvulmateriaal zorgt ervoor dat producten weinig ruimte hebben om te verschuiven in de verzendverpakking. Wij vertellen over vier soorten opvulmateriaal dat jij kunt gebruiken. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

Opvulpapier

Opvulpapier wordt vaak gebruikt voor het opvullen van loze ruimtes in verzenddozen. Door het papier te verfrommelen kun je gemakkelijk veel ruimte in een doos opvullen. Een voordeel van opvulpapier is dat je het kan laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam of logo. Door het papier te laten bedrukken geef je een persoonlijke touch aan de verzending. Daarnaast is het voor de ontvanger natuurlijk extra leuk om een pakket te openen met mooi bedrukt opvulpapier.

Papiersnippers

Voor het opvullen van loze ruimtes in kleine verpakkingen, wordt vaak gebruik gemaakt van papiersnippers. Naast de beschermende functie zorgen papiersnippers ook voor een extra feestelijke uitstraling. Je hebt dan ook de keuze uit verschillende kleuren papiersnippers. Als je het simpel wilt houden kun je kiezen voor een standaard kleur, zoals wit, grijs of bruin. Voor een echt feestelijke uitstraling kun je kiezen voor bijvoorbeeld een roze, oranje of groene kleur.

Opvulchips

Opvulchips wordt over het algemeen gebruikt voor het opvullen van loze ruimtes in zowel grote als kleine dozen. Naast dat deze opvulchips ervoor zorgt dat producten weinig ruimte hebben om te verschuiven, werkt het ook als schokdemper. Opvulchips is daarom het ideale materiaal om te gebruiken voor het beschermen van zwaardere producten tijdens verzending. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektronicaproducten.

Luchtkussenzakjes

Luchtkussenzakjes worden gebruikt in grote verzenddozen. In tegenstelling tot papier is een luchtkussen erg sterk. Dit product gaat daardoor langer mee en kan vaker hergebruikt worden. Daarnaast werkt een luchtkussenzakje als schokdemper. Je kunt luchtkussenzakjes gemakkelijk vullen met lucht door gebruik te maken van een opvulmachine.

Bestel jouw opvulmateriaal online

Ben je op zoek naar opvulmateriaal voor het beschermen van jouw producten tijdens verzending? Neem dan eens een kijkje op Rotimshop.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende soorten opvulmateriaal, met daarbij ook erg veel duurzame opties. Neem snel een kijkje op de website van deze verpakkingsspecialist en zorg ervoor dat jij binnenkort al jouw producten goed kunt beschermen tijdens verzending.