Wat zijn de meest populaire sporten in Nederland?

Wat zijn de meest populaire sporten in Nederland?

Meer dan de helft van alle mensen in beoefent een sport. Dit kunnen teamsporten zijn zoals hockey en voetbal, maar mensen kunnen ook zelf aan de slag in een sportschool of thuis. Er zijn ook veel mensen die in de buitenlucht willen sporten, door bijvoorbeeld te gaan fietsen of hardlopen. Maar wat zijn de meest populaire sporten in Nederland?

Voetbal

Voetbal is zonder twijfel de meest populaire sport in Nederland. Het land heeft een rijke voetbalgeschiedenis en is thuis van sommige van de beste voetbalclubs en spelers ter wereld. Er zijn honderden professionele voetbalclubs in Nederland, en we hebben meestal ook een sterk nationale voetbalploeg. Voetbal is daarom ook enorm populair op amateur- en jeugdniveau, met duizenden teams en spelers die deelnemen aan lokale competities.

Bekende sporten

Wielrennen is hiernaast ook een populaire sport in Nederland. Deze sport is meestal minder populair onder kinderen en jongeren. De Ronde van Frankrijk, een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld, passeert elk jaar door Nederland. Er zijn ook talloze wielerroutes door het hele land, en veel mensen genieten ervan om te fietsen voor sport of recreƫren. Hardlopen wordt ook veel gedaan in Nederland, met veel mensen die deelnemen aan marathons en andere hardloopwedstrijden. Er zijn talloze hardlooproutes door het hele land, en veel mensen genieten ervan om te hardlopen voor fitness of vrije tijd. Het fijne van hardlopen is dat iedereen dit gemakkelijk op kan pakken. Dit geldt natuurlijk ook voor wielrennen, omdat Nederlanders relatief veel fietsen.

Sporten zoals zwemmen en fitnessen in de sportschool staan natuurlijk ook in de top 10. Dit is niet zo gek, want met al deze sporten kun je gemakkelijk zelf beginnen. Als je gaat fitnessen, zwemmen of hardlopen, heb je eigenlijk alleen kleding en goede schoenen nodig.

Unieke sporten

Er zijn ook een aantal sporten die vooral in Nederland heel erg populair zijn. Hockey is bijvoorbeeld een bekende sport in Nederland, terwijl dit in andere landen een stuk minder gespeeld wordt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor schaatsen. Ook paardrijden is relatief populair in ons land, vooral onder meiden. Is paardrijden een sport? De meesten vinden van wel, aangezien het erg lastig kan zijn en veel inspanning vereist.