Welke raamdecoratie is voor jou geschikt?

Welke raamdecoratie is voor jou geschikt?

Kiezen van de juiste raamdecoratie is nog niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk veel opties waar je uit kunt kiezen; denk aan lamellen, rolgordijnen, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld jaloezieën. De kenmerken van je raam, jouw persoonlijke wensen en woonstijl zijn van invloed op de keuze die jij het beste voor jouw situatie kunt maken. Hoe je erachter kunt komen wat voor jou de beste keuze is als het gaat om raamdecoratie? Dat kun je hieronder lezen!

Raamdecoratie dat past bij je woonstijl

Of je nu een landelijke woonstijl hebt of juist een minimalistische, er is altijd raamdecoratie dat past bij je woonstijl. Het voordeel van bijpassende raamdecoratie is dat je er hiermee één geheel van maakt. Hou je van een rustieke, minimalistische woonstijl? Kies dan voor niet al te bonte kleuren en zeker niet voor allerlei kleuren door elkaar. Bij deze woonstijl hoort ook geen druk lijnenspel op de raamdecoratie. Heb je een romantische woonstijl? Dan kun je juist wel weer kiezen voor drukkere tinten en meerdere kleuren in je woondecoratie.

Wat vind je belangrijk?

Ben je op zoek naar raamdecoratie dat zorgt voor voldoende verduistering in je slaapkamer? Wil je juist raamdecoratie waarmee je zelf exact kunt bepalen hoeveel licht er op ieder moment van de dag binnen komt? Wil je gemakkelijk en snel te bedienen raamdecoratie hebben, waar je zo min mogelijk werk aan hebt? In het laatste geval kan dit bijvoorbeeld van toepassing zijn als je een kantoor aan huis hebt. Hierbij is het juist belangrijk dat het vooral functioneel is en makkelijk in gebruik.

Jaloezieën

Jaloezieën hebben als voordeel dat het zeer goed isoleert. Ideaal als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, hiermee verbruik je namelijk minder energie. Isolatie werkt ook nog eens twee kanten op; in de zomer hou je de koelte binnen, in de winter juist de warmte. Daarnaast kun je ook helemaal zelf bepalen met jaloezieën hoeveel licht je binnen wilt laten. Als je kiest voor duo jaloezieen, kies je voor twee verschillende stofbanen die over elkaar heen lopen. De ene stofbaan is transparant en de andere heeft een kleurtje, hiermee ben je helemaal eigen baas over de lichtinval. Ideaal toch?