Op zoek naar een duurzame oplossing tegen kalkaanslag?

Op zoek naar een duurzame oplossing tegen kalkaanslag?

Heb je last van kalkaanslag? Ben je hierachter gekomen doordat je kranen wit uitslaan of je badkamertegels dof ogen? Heb je last van verstopte leidingen als gevolg van kalkaanslag? Vervelende situaties, waar gelukkig een duurzame oplossing voor is, eentje waarbij je zelfs de bestaande kalkaanslag ook nog weg kunt krijgen. Dit voorkomt hoge kosten, waardoor het ook nog eens een uitstekende investering is. Welke oplossing dit is? Je kunt het hieronder lezen!

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Waar water stroomt, ontstaat kalkaanslag. In stromend water bevinden zich namelijk mineralen zoals calciumcarbonaat en magnesium.  Als water opdroogt, zullen deze mineralen zich ‘afzetten’ en blijft er kalkaanslag over. In sommige gebieden is water ‘hard’, in dit geval is de concentratie mineralen hoog. Het kan ook voorkomen dat er in een regio het water juist erg ‘zacht’ is, in dit geval bevinden zich weinig mineralen in het water. Het is wel zo dat in beide gebieden kalkaanslag voorkomt.

Gevolgen van kalkaanslag

Kalkaanslag valt in het begin niet zo op. Misschien merk je bij het schoonmaken van je keuken of badkamer weleens dat er wit laagje op de kranen zit. Ook op je badkamertegels zie je wellicht weleens zo’n dun laagje zitten. Zeker als je een badkamer hebt die je graag netjes wilt houden, kan dit erg storend zijn. Ook als je regelmatig gasten hebt die overnachten, wil je dit eigenlijk niet. Maar kalkaanslag kan tot nog grotere problemen leiden; namelijk het verstoppen van leidingen. Als water niet meer goed door kan stromen kan dit leiden tot verstoppingen, waardoor je bijvoorbeeld niet eens meer water kunt gebruiken in huis. Om dit weer te repareren, kun je voor hoge kosten komen te staan. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor een duurzame oplossing tegen kalkaanslag.

Alpwater is duurzame oplossing tegen kalkaanslag

Als je kiest voor Alpwater waterontharder, heb je geen last meer van kalkaanslag. Je hebt er geen last meer van in de toekomst, maar ook de kalkaanslag die je nu hebt, kun je ermee verwijderen. Alpwater werkt heel eenvoudig; een sterk magnetisch veld zorgt ervoor dat magnesium en calcium niet meer kunnen kristalliseren. Het gevolg; geen kalkaanslag meer! Alpwater bestel je gemakkelijk online en is ook verkrijgbaar bij bol.com. Je kunt het gemakkelijk zelf installeren, het is honderd procent onderhoudsvrij en bovendien krijg je ook nog eens tien jaar volledige garantie. Dat wordt straks heerlijk genieten van een woning zonder kalkaanslag. Heerlijk toch?