Goedkope treinkaartjes kopen? Zo doe je dat!

Goedkope treinkaartjes kopen? Zo doe je dat!

Reis je af en toe met de trein? Dan zul je vast gemerkt hebben dat de kosten voor een ritje in de trein de laatste jaren enorm is gestegen. En door de verwachte inflatie zal de prijs van een treinkaartje ook het komende jaar weer hoger uitvallen. Heb je een treinabonnement of ken je iemand met een treinabonnement, dan kun je met korting in de daluren reizen. Ben je niet in bezit van een treinabonnement dan ben je aangewezen op de treinkaartacties die regelmatig worden aangeboden door de Spoordeelwinkel van NS of andere externe aanbieders. In het verleden werden deze treinkaart aanbiedingen vaak aangeboden door supermarkten en drogisterijketens, maar tegenwoordig brengen steeds vaker actiesites en vervoersapps goedkope treinkaartjes op de markt.

Regionale treinkaart aanbieding

Met de komst van nieuwe regionale treinvervoerders als Arriva, Breng en Keolis is het ook mogelijk binnen bepaalde provincies goedkoop te reizen met de trein. Zo bieden deze treinvervoerders voordelige OV aanbiedingen aan waarmee je onbeperkt met bus en/of trein door 3 provincies reist voor maar € 10,-. Houd er dan wel rekening mee dat deze goedkope vervoersbewijzen niet geldig zijn bij de vervoerder NS.

Goedkoop in de trein met deelvervoer

In steeds meer steden vind je deelscooters, -fietsen en -auto’s die je kunt reserveren via een app. Naast de reservering is in de app ook te zien waar in de buurt deelvervoer aanwezig is en kun je je volledige reis plannen. Verder kun je binnen deze app ook het treinvervoer regelen en bieden de bedrijven achter deze apps vaak treinkaartjes aan tegen een aantrekkelijk tarief. Deze goedkope treinkaartjes verschijnen na aankoop gelijk in je app in de vorm van een QR-code en vervolgens kun je gelijk je voordelige treinreis aanvangen.

Voordelige combitickets

Wil je een goedkoop treinkaartje gebruiken voor bijvoorbeeld een dagje shoppen in een leuke stad of voor een bezoek aan een pretpark of dierentuin? Kijk dan eens tussen de vele acties van Spoordeelwinkel. Deze bieden vaak treinkaartjes aan i.c.m. met een leuk uitje. Zo vind je hier goedkope treinkaartjes voor een stedentrip waarbij een voucher zit inbegrepen die je kunt inleveren voor een hapje en/of drankje bij o.m. Doppio en Bakker Bart.

Internationale treinkaart aanbiedingen

Naast de nationale treinkaart aanbiedingen worden er ook regelmatig internationale treintickets goedkoop aangeboden. Vaak betreft het acties naar Frankrijk, België en Duitsland. Deze acties zijn in de meeste gevallen afkomstig van NS International. De internationale treinkaartacties worden op minder regelmatige basis aangeboden dan de binnenlandse treinkaartacties. Wie zeker wil zijn van een goedkope treinreis naar het buitenland en een internationale treinkaart actie niet af wil wachten wordt geadviseerd de treinkaartjes ruim van tevoren te boeken. Treinkaartjes naar het buitenland die kort voor vertrek worden geboekt zijn in de regel duurder dan treinkaartjes die enkele maanden voor vertrek worden aangeschaft. Geruime tijd van te voren een treinreis naar bijvoorbeeld Parijs of Berlijn boeken, kan je dus een forse besparing opleveren.