Luxe kantoorinrichting: hoe doe je dat?

Luxe kantoorinrichting: hoe doe je dat?

Jij wil met je bedrijf een gevoel van luxe uitstralen, maar weet niet zo goed hoe dat moet. Niet heel gek: het gebrek aan dit gevoel van luxe op kantoor is een probleem waar veel bedrijven mee dealen. Toch is het vrij gemakkelijk aan te pakken, maar je moet maar net weten waar je op moet focussen. In deze blog helpen we je daarmee, door drie onderdelen van je kantoor te benoemen die jij kunt aanpakken om dit gevoel van luxe terug te vinden!

1. Kleurgebruik

Wanneer je kleuren op simpele wijze gebruikt, vallen ze waarschijnlijk niet heel erg op. Precies om deze reden besteden veel mensen hier weinig aandacht aan, maar dat zouden ze wel moeten doen! Kleuren hebben namelijk een gigantische invloed op de sfeer die in een ruimte hangt. Wanneer je werkt met rijke kleuren zoals rood, groen, goud en zwart zorg je heel snel voor een gevoel van luxe. Natuurlijk moeten deze kleuren wel passen bij de huisstijl die jij met je bedrijf hebt, maar er is vrijwel altijd wel een optie. Desnoods gebruik je enkel zwart en wit: een kleurencombinatie die een luxe, modern gevoel creƫert.

2. Meubels

Meubels zorgen voor veel meer dan een zitplek. Wanneer jij hier aandacht aan besteed, zijn dit namelijk de sfeerbepalers van je ruimte. De kleuren die je in de stap hierboven hebt bepaald, laat je terugkeren in je meubels. Door dit af te wisselen met luxueuze materialen, zorg je ervoor dat er snel een gevoel van luxe hangt in jouw kantoor. Natuurlijk wissel je de meubels ook af: waar je in het restaurant ruimte hebt voor een bank, zorg je er in je werkruimte voor dat iedereen een comfortabele bureaustoel heeft.

3. Voorzieningen

Uiteindelijk moet het gevoel van luxe niet alleen een gevoel zijn, maar moet het ook teruggevonden worden in hoe jouw kantoor functioneert. Daarom is het belangrijk dat jouw kantoor voorzien is van de juiste voorzieningen. Hierbij kun je denken aan een restaurant, een luxe koffiezetapparaat, maar ook verdere voorzieningen als genoeg stopcontacten, verstelbare bureaus en andere functionaliteiten. Zo werkt jouw kantoor precies zoals je wil, waardoor het gevoel van luxe snel behaald wordt.

Kato

Merk je dat je het toch lastig vindt om het gevoel van luxe terug te laten keren op je kantoor, dan is het slim om met een specialist in zee te gaan. Wij raden Kato aan: hoe projecten inrichten succesvol plaatsvindt, weten zij precies. Neem een kijkje op hun website en begin direct!